Der er kommunal- og regionsrådsvalg i Danmark og Fredericia Avisen er massivt til stede. Vi har været rundt på alle valgsteder og foretaget exitpolls på kommunalvalget, så vi kan forudsige valget. Se resultatet her:

Fredericia Avisens exitpolls bygger på 600 adspurgte borgere fordelt på samtlige stemmesteder i Fredericia Kommune.

Socialdemokratiet står til en klar fremgang siden sidste valg. Fredericia Avisens måling viser hele 56% af stemmerne til Jacob Bjerregaard og resten af Socialdemokratiet. Dette svarer til hele 12 mandater! Dette er en fremgang på hele 2 mandater.

Venstre med Peder Tind i spidsen må se langt efter en borgmesterpost i følge Fredericia Avisens exitpoll. De står til en  tilbagegang med et enkelt mandat, så de ender på 4 mandater i stedet for 5. Der er langt herfra op til Jacob Bjerregaard og Socialdemokratiets 12 mandater.

Marianne Thomsen og Socialistisk Folkeparti står til at beholde deres ene mandat efter Fredericia Avisens målinger.

De konservative med David Gulløv i spidsen gik før valget i valgforbund med Liberal Alliance. Dette står til at give pote – de får netop skrabet sammen til et enkelt mandat i følge Fredericia Avisens målinger på valgdagen.

Enhedslisten får også skrabet sammen til et mandat, som betyder Cecilie Schultz får genvalg.

Dansk Folkeparti med Karsten Byrgesen i spidsen står til en tilbagegang i forhold til sidst. De er nu nede på kun 2 mandater – mandater der er stjålet af Socialdemokratiet. Noget der må komme bag på spidskandidaten, der i løbet af valgkampen har udtalt, at han møder stor opbakning til Dansk Folkeparti.

Alternativet har kæmpet en indædt kamp i løbet af de sidste fire uger, men får ikke skrabet sammen til et mandat.

Det samme gør sig gældende for Liberal Alliance, Miljø- og velfærdslisten og Kristendemokraterne står ikke til at få et mandat.

Om vores måling holder stik, vil tiden vise når stemmerne er talt op. Har du ikke stemt endnu? Det kan nås til kl. 20!