PostNord lukker 200 arbejdspladser i Fredericia. Det er en trist nyhed, fortæller erhvervsdirektør i Business Fredericia, Kristian Bendix Drejer, der samtidig appellerer til, at PostNord aktivt hjælper medarbejderne videre. Business Fredericia er også klar til at hjælpe.

Det er ikke mange timer siden, at medarbejderne hos PostNord blev orienteret om, at PostNord flytter alle aktiviteterne fra Sydjyllands brevterminal i Fredericia til brevterminalen i Høje Taastrup. Det sker for at følge med udviklingen i de danske brevmængder. Business Fredericias direktør forstår dog ikke valget af Høje Taastrup.

– Det er beklageligt og meget trist. Det er synd for medarbejderne. Jeg er overrasket over, at man vil placere det i Høje Taastrup fremfor vores logistikcentrum, hvor andre virksomheder flytter til, siger Kristian Bendix Drejer.

Det sker i en tid, hvor der mangler arbejdskraft, og det håber Kristian Bendix Drejer betyder, at virksomhederne i området kan hjælpe.

– Virksomhederne skriger på arbejdskraft indenfor mange brancher, blandt i Taulov Dry Port, DanmarkC-området og Taulov Transport Center-området. Derfor tror og håber jeg, at det vil være muligt at få nogle medarbejdere ansat der. 200 arbejdspladser er mange mennesker, men der mangles også mange menneske i området. Vi ser en voldsom eksplosion i behovet for arbejdskraft. Vi ser vækst i området, så vi skal gøre alt for at få folk i arbejde igen. Vi deltager gerne i processen for at formidle og hjælpe, siger han.

Erhvervsdirektøren håber også, at PostNord vil investere i at hjælpe de mange medarbejdere videre til nye jobs.

– Vi har tidligere set andre virksomheder flytte, og her har de været gode til at sammesatte programmer, der hjælper de mange loyale medarbejdere godt videre i uddannelse og nye job. Posten har traditionelt været en stor arbejdsplads i Fredericia. Posten har brødfødt mange fredericianske familier, og de familiers hjerte har banket for posten. Derfor håber jeg også, at virksomheden vil lukke det pænt ned og hjælpe de mennesker videre. I Business Fredericia vil vi gerne tale med vores medlemsvirksomheder, og sikre, at de får mulighed for at tage imod de medarbejdere, de måtte have brug for, slutter direktøren.

Læs også: