Det bliver den 41-årige Mette Strømgaard Dalby, som får opgaven med at udvikle Koldings kulturelle kraftcenter Nicolai Kultur med en ny stærk profil. Mette Strømgaard Dalby begynder i den nyoprettede lederstilling den 1. august. Tidligere har hun været otte år på Trapholt som museumsinspektør, været udviklings- og kommunikationschef på Designskolen Kolding, og aktuelt kommer hun fra en stilling som specialkonsulent på Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på Syddansk Universitet.

Stor erfaring med kulturledelse, organisationsudvikling, kommunikation og fundraising.

Det er Mette Strømgaard Dalbys platform, når hun den 1. august begynder i den nyoprettede stilling som leder af Nicolai Kultur i Kolding. Mette Strømgaard Dalby er i forvejen et velkendt ansigt i Koldings kulturliv. Tidligere har hun været otte år på Trapholt som museumsinspektør, været udviklings- og kommunikationschef på Designskolen Kolding og aktuelt kommer hun fra en stilling som specialkonsulent på Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse på Syddansk Universitet.

Mette Strømgaard Dalby glæder sig til at sætte udviklingen af Nicolai i et nyt gear.

’Nicolai Kultur har et stort potentiale, som jeg ser frem til at udfolde i tæt samarbejde med Koldings mange aktører. Nicolai Kultur er en unik satsning i en by med højt til loftet, og jeg glæder mig til at være med til at sætte Nicolai Kultur endnu mere på landkortet’, siger Mette Strømgaard Dalby.

Stort netværk

Områdechef i By- og Udviklingsforvaltningen i Kolding Kommune Nicolai Dupont Heidemann glæder sig over, at det er lykkedes at forstærke Koldings kulturliv med en kapacitet som Mette Strømgaard Dalby, der både har en stor indsigt i kunst, design og kultur kombineret med en stor ledelseserfaring og et stærkt netværk.

’Med Mette Strømgaard Dalby får vi en visionær og udviklingsorienteret leder, der har et indgående kendskab til det lokale kulturliv, og som samtidig kommer med et bredt udsyn til det kulturelle landskab i både ind- og udland, siger Nicolai Dupont Heidemann.

Mette Strømgaard Dalby får det overordnede ansvar for den nye organisation Nicolai Kultur bestående af Nicolai Scene, Nicolai for Børn, Nicolai Kunst og Design, Billedskolen og Legeparken.