Temperaturen skifter meget for tiden og det er allerede sket, at vi er mødt op til en frossen rude, det kommer altid bag på mig, så lad os finde nogle frost og sne tips frem til dig og din bil. Mange danskere bruger deres bil hver dag, blandt andet med det formål at komme på arbejde, derfor er det vigtigt at komme sikkert af sted og tilbage igen.

Jeg besøgte Ole Panitzsch, salgschef hos T.Hansen for at få nogle råd nu, hvor vinteren kommer, det kom der en række tips ud af. Måske ved du det allerede, men så kan du få det genopfrisket.

Låsemekanisme

Hvis man har en ældre bil, hvor man stadig åbner bilen med en fysisk nøgle, og kender situationen med at hente kogende vand for at tø låsen op og komme afsted, så er dette noget for dig.

Er man typen, der løber indenfor og henter en kande kogende vand, når låsen på bilen er frosset til om morgenen, så skal man måske overveje at forberede sig i lidt bedre tid i år. Kom det i forkøbet med at holde dine nøglehuller smurte med en gang olie før den hårde frost sætter ind.

Dæk

Når det kommer til dæk, så var det godt, at jeg mødte en specialist, for jeg er en af de danskere, der kører med helårsdæk hele året. Ole kalder det et bydæk, fordi dækket er egentlig mere til små ture inde i byen, hvor der er ryddet og saltet, når man ikke kører så meget. Så et helårsdæk kan man ikke sige, det er.

Der anbefales 3mm dækmønster på et vinterdæk, og det er ikke nødvendigvis en indikator på, at man skal vente med at skifte til de er slidt ned, det vigtigste er vejgrebet.

Der sker ikke de store ting ved at køre med vinterdækket før vinteren kommer, så hellere være på forkant end at komme i kø når hele Danmark vil have vinterdæk på.

Sikkerheden er den vigtigste både for dig og andre bilister.

T. Hansen vil som et alternativ anbefale at køre på vinterdæk hele året.

Ruder

Dine ruder skal være fri for snavs, frost og sne, mange vælger den nemme løsning og smider en kop skoldhed vand på, det er ikke den bedste løsning og kan i nogle tilfælde koste en ny rude, da stenslag kan opføre sig unormalt ved chokket mellem kulde og varme.

Sørg for at prøve at have god tid, en god skraber og evt. noget isfjerner.

Der er dog i dag muligt af få forskellige produkter, der ligger en hinde på ruden, så snavs og striber fra vinduesviskeren glider af. Nogle bilister vælger også at spare ved at fortynde deres sprinklervæske, men det er et dumt sted at spare specielt i vintersæsonen.

Batteri

Rengør batteriets poler. Kontrollér ladestand og lad evt. batteri op.

Salt

Den kolde periode gør også, at der er meget salt på vejene, giv din bil et par ekstra vaskninger gennem vinteren.

Check evt. om det er tid til undervognsbehandling.

Udover disse råd er der mange nye produkter, der gør vinteren nemmere at håndtere som bilist, kør i din lokale T. Hansen og få en snak med personalet.

God vinter til jer alle og kør pænt.