En mærkelig oplevelse spredte sig i kroppen ved Chasing Graces releasekoncert i Tøjhuset. Det første anmelderen bemærkede var det stor opbud af meget spændende guitarer og et utal af pedaler ved både bassisten og de to guitarister. Straks tænker man, at der er en lydoplevelse med mangfoldighed i vente. Det var der så ikke.

En kedelig sceneoptræden med en flad 80’er-agtig lydoplevelse, ”Britpop”-lignende lyd som inspirationskilde. De spillede faktisk godt, det de lavede var vellyd støttet af en god lydmand, MEN.

Musikken var ikke kompliceret, det var en meget ensartet rytmik fra de to guitarer og keyboard, uden de store soloer, som man burde kunne indføje i et fem-mands-orkester. De mange guitarskifte ændrede ikke væsentlig på den Fender-agtige lyd, hvilket er OK, hvis der havde været lidt mere variation i musikken, den enlige vokalist lød ens igennem hele forløbet, kort sagt talentet svarede ikke til egoet. Han havde flere meget hørbare direkte guitar kiks i sit spil. Der var lidt korsang på nogle af numrene, men ikke så det skilte sig ud. Sceneoptræden var fraværende med den ene undtagelse, at sangeren med sin guitar skulle rundt på gulvet i salen? Og værre er, den indlagte pause var alt, alt for lang.

En blandet oplevelse med onkel-tante pop muzak. Michael Lund kalder sig singer-songwriter, han fremførte solo et nyt nummer, der ikke var med på deres sidste skive, dette var faktisk rigtig godt, et par klasser over de øvrige fremførte.

Aftenens positive indslag var Johannes Gissel på Trommer, lyden var perfekt afstemt og især lilletromme og stortromme lød fantastisk, ærgerligt bassen hovedsagelig kørte i enkelttoner og ikke understøttede bedre.

Chasing Grace er: Michael Lund (Sang/guitar) Lars Andresen (Keys/kor) Johannes Gissel (Trommer/kor)
Morten Lundsgaard (Guitar). Live har bandet Jesper Haugaard med på bas.

Chasing Grace er altid godt, men hvis optræden i Tøjhuset var normalen, bliver den en lang jagt på ”the Grace”, det var irriterende ligegyldig, jeg prøvede virkelig på at beholde ja-hatten på, men måtte skifte.

Poul Rand, musikanmelder Fredericia Avisen.