Dagen er kommet, hvor du kan stemme på en politiker eller et parti i Danmark. Efter næsten tre måneders valgkamp er tiden kommet, hvor danskerne langt om længe giver deres mening til kende. Det har været en ualmindelig overfladisk valgkamp, og det kan ses i de mange tvivlsomme meningsmålinger, der dybest set kun har kunnet fastslå en ting:

Vi ved ingenting med nogen form for rimelig sikkerhed.

For dig som vælger har du været ombejlet som aldrig før. Regnen af gavechecks, pludselige forlig og løfter om lønforhøjelse eller mere her, der og allevegne har aldrig været større. Valgets væsentligste tema har været, at alle skal have en masse. Er du en smule begavet, har du sikkert regnet ud, at det ikke kommer til at ske. Politikerne er fanget i deres eget spin, hvor ingen tør gå ud og sige sandheden, nemlig at kassen er helt og aldeles tom. Det er den, fordi virksomhederne har kørt på pumperne siden de første nedlukninger. Vi står foran mange konkurser, afskedigelser og reduktion af de offentlige udgifter. Men det kan politikerne ikke tale om i en valgkamp, hvor der bejles til vælgere, der tror de kan stemme sig til flere penge. Ideen om, at man kan få betalt sine regninger af staten er absurd. For det er i virkeligheden en umulighed.

Ingen taler om hvor pengene skal komme fra. Kun hvordan de skal bruges. For den lille butik, selvstændige erhvervsdrivende eller mellemstore virksomhed har valgkampen været en rædselsfuld oplevelse. De største partier har ganske enkelt ingen ide om, hvordan fundamentet for økonomien sikres. De aner det ikke. Det bliver i bedste fald til noget vrøvleri om, at det skal udlandet klare. Ikke et ord om den danske konkurrenceevne, de tårnhøje afgifter, den manglende indsats i EU eller det manglende lederskab i at føre en ansvarlig samfundsøkonomi.

Spændende er det ganske vist. For det nyvalgte Folketing kommer til at stå i en historisk krise. Årsagerne er den måde, man håndterede coronakrisen på, hvor man lånte 160 milliarder kroner i udlandet, samtidig med, at forsyningskæderne i verden brød sammen. De andre lande, også i EU, vil kæmpe for sig selv. Det gælder ikke mindst Tyskland, der også er ramt af en historisk krise, og ligeledes har lånt astronomiske beløb for at klare coronapandemien. Påstandene om, hvor godt man har klaret krisen vil meget snart klinge ualmindeligt hult. For uanset hvor meget man ønsker sig i et samfund, herunder mere velfærd, flere offentlige arbejdspladser, større ydelser, varmechecks, firmalån og så videre – så kommer udlandet ikke og betaler for det. Vi skal tjene pengene selv. Og med et nødlidende erhvervsliv ser det dystert ud. Nogle håber på en mild økonomisk krise. Nogen tror det måske lige varer et års tid. Andre ser dommedagsagtige scenarier. Men en ting er sikkert:

Danskerne har levet luksuriøst og overdådigt i mange, mange år. Ikke siden 1980’erne har man haft brug for at stramme livremmen ind. Politikerne vil blive tvunget til at lægge julemandstøjet på hylden. De vil ikke have nogle penge at dele ud af. Netop derfor er det fuldstændig ligegyldigt, hvad der bliver lovet vælgerne lige nu. Sandheden kommer først senere.

Ord som demokrati, fællesskab og sammenhold er blevet taget som gidsler i en lind strøm af new speak (George Orwell). Ord betyder ikke længere det, de betyder. Partier der går ind for regelret censur og begrænsning af ytringsfriheden (overfor deres politiske modstandere), smider om sig med disse fraser, uden selv at kunne se, hvor dobbeltmoralsk det er. At lade sin politik styre af kampagner, der er skabt af en hær af spindoktorer, er decideret sygeligt. Vi trænger til en ny, politisk kultur, hvor politik kommer nedefra, ikke oppefra.

Når det er sagt, så er valget dit. Vi ønsker et fredeligt land, hvor vi kan leve fredeligt sammen. Selvom ordet “sammen” er blevet kidnappet af socialdemokraterne, så er det fortsat vores. Vi ønsker, at der skal være plads til de forskellige holdninger. Derfor er et frit valg en af de mest fundamentale ting i en demokratisk retsstat. Derfor er dagen i dag, en vigtig dag for dig. Retsstaten har lidt et alvorligt knæk. I valgkampen har mange statsbetalte medier bidraget til at begrave alvoren af dette ubegribelige scenarie, hvor en regering bryder loven og ikke tager ansvaret, men gerne magten. Vi skal ikke videre. Vi skal tilbage. Vi skal tilbage til den tid, hvor der var ære og respekt om retsstaten, og hvor embedsfolk var uvildige, upolitiske og ærlige.

Din stemme er værdifuld. Det er din mulighed for at ytre dig også. Vi anbefaler derfor, at du stemmer på politikere, der er imod censur og mind control.

Bor du i Fredericia, Middelfart, Vejle eller Kolding, så stem på dine lokale kandidater, ikke blot på spidskandidaterne. Det er de lokale kandidater, der har mest brug for dig, og som også vil være lydhøre overfor din bys interesser.

Vi ønsker dig et rigtig godt valg.