De mest populære navne til børn født i 2014 er Emma og William. Men zoomer vi ind på landsdelene er der stor forskel på, hvilke navne, der indtager førstepladsen.

I alle ti landsdele sniger Emma sig ind på listen over de fem mest populære pigenavne i 2014, men kun i halvdelen af landsdelene indtager det førstepladsen. Det gælder for Nordsjælland, Østsjælland, Vest- og Sydsjælland, Sydjylland og Nordjylland.

I Byen København er det Olivia, der ligger øverst på listen, 16 ud af 1.000 nyfødte piger i Byen København fik det navn i 2014. Det eneste andet sted i landet, Olivia har fået plads på top-fem listen er i Nordsjælland.

I Københavns omegn ligger Isabella på førstepladsen, på Bornholm er det Liva, Fyn foretrækker Freja, mens det i Østjylland er Ida og for Vestjylland Sofia.

William er det mest populære drengenavn i seks ud af ti landsdele. Det gælder Københavns omegn, Nordsjælland, Vest- og Sydsjælland, Fyn, Sydjylland og Østjylland. Den eneste landsdel, hvor navnet slet ikke er med i top-fem er Byen København. Her ligger Carl på førstepladsen. Den eneste anden landsdel, der har Carl med i top fem er Nordsjælland.

På Bornholm deler Benjamin og Villads førstepladsen. Ingen af de navne er med på top-fem i nogen af de øvrige landsdele. I Østsjælland var Victor det mest populære, mens det var Lucas i Vestjylland og Malthe i Nordjylland.

Her ser du de mest populære pige og drengenavne for børn født i 2014 i Syddanmark. Listen er opgjort af Danmarks Statistik.

Drengenavne:
William
Noah
Lucas
Malthe
Victor
Frederik
Emil
Magnus
Oscar
Oliver

Pigenavne:
Emma
Ida
Freja
Sofia
Clara
Josefine
Laura
Maja
Ella
Lærke