Christian Eriksens præstationer på det seneste har været på et højt niveau, og fortætter han storspillet på både landsholdet og Brentford, er det lige før, at han aldrig nogensinde har været bedre.

Der var store spørgsmålstegn ved Christian Eriksens niveau, da han skrev under på en korttidsaftale med Brentford i januar, men nu er der ingen tvivl. Thomas Frank og co. har lavet et regulært scoop, og har en spiller, som de aldrig ville have kunne være i nærheden af at hente under normale omstændigheder.

Hvad angår normale omstændigheder er det heller ikke normalt, at der er en VM-slutrunde, der afvikles i november og december, og det kan vise sig at være Brentfords lod i forhold til at forlænge aftalen med Christian Eriksen. Det er tydeligt for enhver, at danskeren stortrives i London-klubben, og når han har ambitioner om at være med til VM, skal han være garanteret spilletid og det er han i Brentford. Drager Eriksen videre, så er han ikke garanteret en lignende rolle, som han har i Brentford.

Der er ingen tvivl om, at hvis Christian Eriksen fortsætter på det niveau han er på lige nu, kommer han til at spille på en højere hylde end i Brentford, men når man, som Eriksen, har været ude i en del måneder, er det klogeste at vægte kontinuerlig spilletid frem for at skifte til en stor adresse, hvor der både er flere penge at hente, og hvor de sportslige ambitioner er højere. I stedet kan danskeren få succesoplevelser i Brentford som da han var med til at vinde over Chelsea, og samtidig være i en by, hvor familien stortrives qua Eriksens fortid i Tottenham, og at der er en del danskere på holdet, og det har også noget at sige i forhold til ens privatliv.

Når man tidligere har set Christian Eriksen spillet, har han ikke virket så ærgerrig, som han gør nu. Der er en stor gejst i, hvad Eriksen foretager sig på banen, og udefra set ligner det, at han har en spilleglæde og nyder tilværelsen på fodboldbanen, hvor han har vist, at han stadig er den fantastiske fodboldspiller som han var, før uheldet i EM-kampen mod Finland. I stedet for at tænke på, at det er godt Eriksen er tilbage i fuld vigør, er snakken nu gået over til at være, at hans formbarometer peaker i hans fodboldkarriere, og at han nu kan vælge og vrage med, hvad han vil i fremtiden.

Én ting er sikkert. Christian Eriksen spiller sæsonen færdigt i Brentford, som han har godt gang i at føre til overlevelse i Premier League, og hvad fremtiden bringer, står mere hen i det uvisse. Når fremtiden skal overvejes er det ikke Eriksen selv, der længere skal vise noget, det er derimod interesserede klubber, der skal vise den danske stjerne, hvad de kan tilbyde ham efter, at han har vist hvilken klasse han har.