Ni klasser fra Fjordbakkeskolens 0-3. klasser løb i dag for at samle penge ind til TV2s indsamlingsshow den 28. oktober, Knæk Cancer. Eleverne har selv skaffet sponsorer og var meget dedikerede i deres løb denne våde og kolde tirsdag i oktober.

Se galleri til sidst i artiklen

Lærer Jeanne Pedersen tog sidste år initiativ til at samle penge ind til Knæk Cancer. Det blev til svimlende 37.000 kr. fra to klasser. I år deltog hele ni klasser på skolens 300 meter lange atletikbane. Forældre, bedsteforældre og sponsorer var mødt op med paraplyer for at følge løbet.

Lærer Jeanne Pedersen stod for dagens Knæk Cancer-løb i Taulov.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

De morgenfriske børn lod sig ikke slå ud af det regnfulde og kolde vejr. De skulle kæmpe for en sag, der betyder noget.

”Vi løber for at hjælpe nogen, der er syge. Så de kan komme til læge, købe nye maskiner og så de får det bedre”, var eleverne hurtige til at fortælle Fredericia Avisens udsendte rapporter. Lærer Jeanne Pedersen fortsatte:

”Det er en god sag, og det er faktisk utroligt, hvor meget eleverne ved om kræft. Alle kender nogen, der har været ramt af kræft. Derfor er børnene også gode til at finde sponsorer blandt venner, naboer, den lokale frisør og familie. Vi lærer samtidig børnene at hjælpe andre mennesker, det kan jeg godt lide”, sagde den passionerede lærer, inden hun igangsatte opvarmningen til deres løb.

Silje løber for Charlotte.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Søskendepar løb for Charlotte

Et par minutter senere var de første elever klar til at løbe.  Lærerne stod klar til at notere elevernes omgange, da de var sendt af sted. Søskendeparret Silje og Malte havde taget T-shirts på, hvor de viste, at de løb for den kræftsyge Charlotte Kring Mortensen, som lige nu modtager de sidste 15 alternative kræftbehandlinger på et sygehus i Heidelberg, Tyskland.

Silje spurter ekstra stærkt, hver gang hun krydser sin mor og de mange tilskuere. Det rammer hjertet at se, hvor meget vilje, fight og energi, som børnene sætter ind på kontoen til Knæk Cancer. Den passion er guld værd at overvære. Det rører da også flere af de fremmødtes hjerter at se på. Runde efter runde bliver de ved. Kinderne er røde, nogle blå efterhånden, andre har taget jakkerne af nu, for at ventilere kroppen, der er varm af de mange runder. En af dem, som løber mange runder er Kristiantyn. Over 20 runder er han på nu. Sidste år løb han 25 runder, fortæller han, faktisk ikke forpustet. Kastiantyn løber solen sort, som en anden Kim Vilfort.

Dagens resultat

Her over middag modtog Fredericia Avisen dagens resultat fra lærer Jeanne Pedersen. Hele 89.923 kr. “Det er helt vildt og over al forventning. Vi er alle sammen så stolte af eleverne og deres indsats”, sagde Jeanne Pedersen.

Kristiantyn løber omgang efter omgang.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Om Knæk Cancer

Kræft rammer hver tredje dansker og gør alle andre til pårørende. Vi kommer alle – på en eller anden måde og på et eller andet tidspunkt i vores eget liv – i berøring med kræft. En sygdom, der hver dag koster 42 danskere livet.

I dag lever ca. 267.496 danskere med en kræftdiagnose. Den gode nyhed er, at flertallet overlever kræften. Men vi vil gerne sætte barren lidt højere. Færre skal få kræft, og flere skal overleve.

En fælles indsats for at knække cancer

Knæk Cancer er en ambitiøs overskrift. Men det er ikke desto mindre det mål, TV 2 og Kræftens Bekæmpelse har sat sig. Ikke alene, men sammen med danskerne, for kræft er en fælles sag, som kræver en fælles indsats. Vi kan ikke udrette mirakler – men vi vil prøve.

Derfor handler en hel uge om to ting: Oplysning og indsamling. Oplysning om sygdom og helbredelse, om forskning og patienter, om død og ikke mindst om liv. I en række programmer i uge 43 vil TV 2 vise både kendte og nye programmer, der sætter fokus på kræft via personskildringer, oplysning og underholdning. Det er programmer, der vil gøre os klogere, få os til at grine og græde, og forhåbentlig også give os håb for fremtiden. Vi slutter ugen af med et stort indsamlingsshow lørdag den 28. oktober kl. 20 på TV 2.

Knæk Cancer er helhjertet handling og håb om nye veje til at komme kræften til livs.