Med et mål om at samle fredericianerne i centrum af Fredericia til et sandt overflødighorns af elbiler, inviterer butikker, bilforhandlerne og banken Sparekassen Danmark til en hyggelig dag med fokus på el- og hybridbiler.

Sidste gang blev det en kæmpe succes med tusindevis af gæster i gaderne, dengang i en tid, hvor coronaen satte sine begrænsninger i, hvordan folk kunne mødes. Succesen fra sidste arrangement håber arrangør, bankdirektør Christian Jungmark, at kunne gentage. Det sker samtidig i en tid, hvor særligt den grønne omstilling og klimaet er dagsordensættende.

Sidst var Danmarks ældste el-bil et stort trækplaster. Foto: AVISEN

– Vi glæder os til lørdag den 7. maj 2022, når vi igen inviterer alle til at opleve en masse fede elbiler i Danmarksgade og Vendersgade. Man kan se frem til at se mere end 30 el- og hybridbiler fra AT Biler, Porsche Center Århus, Fredericia Autoservice, Autohuset Vestergaard, Henrik Christensen, Karvil Biler, Mercedes, P. Christensen og Aiways Danmark, fortæller Jungmark.

Christian Jungmark, bankdirektør hos Sparekassen Danmark. Foto: AVISEN – Thomas Max Lægaard.

– Vi forventer, at det bliver et tilløbsstykke igen. Vi er faktisk op på 37 biler nu. I forhold til pladsen i gaden, så bliver der fyldt godt op. Det bliver lavet på samme måde i Danmarksgade og Løvestrøget, så der bliver nok at se på. Flere af de bilforhandlere, der var med sidst, er med igen – og flere har flere biler med, fordi de havde stor succes ved arrangementet, fortæller Christian Jungmark.

Bilerne er populære, men det giver også trafik til butikkerne, og det er også det overordnede mål for Sparekassen Danmark i Fredericia, når de arrangerer dagen.

– Mercedes – P. Christensen kommer også med tre elbiler, og Peugeot med hele syv, så det bliver godt. Jeg tror generelt, at alle bilforhandlere vil vise deres biler frem for et bredere publikum, og det kan vi her. Porsche kommer også med nogle af de udgaver, der var populære sidst. Jeg har ikke været rundt ved butikkerne endnu, men jeg kan huske fra sidst, at der var mennesker fra morgen til eftermiddag – og det gav liv. Det er også målet at skabe liv i hele byen, og så er det klart, at jeg håber, at vi som pengeinstitut kan vise flaget, og måske låne nogle penge ud til en bil, men generelt skal vi lave noget liv, og det er vi glade for at kunne bidrage til, slutter Christian Jungmark.