Siden august har Syd- og Sønderjyllands politi oplevet ni dieseltyverier. Samtidig oversvømmes forsikringsselskabet TopDanmark med henvendelser fra bekymrede danskere, som frygter at få stjålet deres brænde og træpiller.

De voldsomme prisstigninger på brændsler betyder, at vi allerede ser, at nogle udnytter energikrisen og de voldsomt stigende priser til at begå svindel. Fx er vi allerede de første eksempler på, at der sælges træpiller, som aldrig dukker op.

Andre steder får folk suget diesel op af tankene, og det må forventes at energirelateret tyveri og svindel kommer til at stige ind over vinteren.

– Jeg forstår godt, danskerne er utrygge. De kæmper for at få enderne til at nå sammen, og så er det for nogle en katastrofe, hvis de mister deres dyrt indkøbte brændsel eller diesel. Derfor mener jeg at det skal være en skærpende omstændighed at udnytte inflationskrisen til at stjæle fra folk eller svindle dem, siger Karina Lorentzen Dehnhardt, retsordfører i SF.

­- Jeg frygter, den slags svindel kommer til at stige ind over vinteren. Ligesom vi så svindel med hjælpemidler under Covid-19-epidemien, er det min bekymring, at vi nu kommer til at se en opblomstring i svindel og tyveri i forbindelse med energikrisen.

Karina Lorentzen mener, at det i tillæg til den skærpende omstændighed også skal gives massive bøder, som gør indhug i eventuelle fortjenester samt samfundstjeneste. Hun kontakter nu Justitsministeren for at få sat skub i sagen.