Sagen omkring skuddrabet på Qasim Abdulhafid fortsatte mandag, hvor blandt andet et nøglevidne i sagen blev afhørt. Under afhøringen fortalte vidnet, der selv har været sigtet i sagen, at han har været tvunget til at flytte fra Fredericia.

Efter en udskydelse af retsagen mod den tiltalte i sagen omkring Qasim Abdulhafid, som blev skuddræbt d. 24. februar 2020 i Korskærparken, fortsatte sagen i dag. Ude foran retsbygningen i Kolding var der, som ved de øvrige retsdage, politi. På gangen ved retssal 11, der er rettens største, stod yderligere to betjente, som noterede CPR-nummer ned på alle, der gik ind i retssalen, og der blev foretaget en visitation, og pressen skulle derudover vise pressekort.

Det første vidne, der var indkaldt, var en mand, som har relation til den tiltalte. Den pågældende mand har en steddatter, der har lånt en bil ud til den anklagede. Vidnet bekræftede, at steddatteren i januar-februar 2020 havde adgang til en gammel, grå Golf, men det var ikke en, som vidnet havde noget med at gøre. Derfor henviste vidnet til at tage kontakt til steddatteren, som kunne forklare forholdet omkring bilen.

Forsvarer Tyge Trier spurgte indtil vidnets relation til den tiltalte i sagen, og der svarede vidnet følgende:

– Gennem en fælles bekendt har jeg lært tiltalte at kende, og jeg kender også tiltaltes søster. Om han bliver kaldt en god bekendt eller ven, det lader jeg dig (Tyge Trier, red.) om, sagde vidnet, som hentede tiltalte, da han blev løsladt fra en anden sag i januar 2020:

– Jeg blev af en kammerat spurgt om, jeg ville hente tiltalte, og det ville jeg gerne. Efterfølgende kom han hos mig i en uges tid, men op til anholdelsen så jeg ham ikke i omkring to uger.

Vidnet fortalte, at hans hjem blev ransaget kort tid efter, at den tiltalte var blevet løsladt.

– De ledte efter våben, hvorfor ved jeg ikke. Det skete en sen aften, fortalte vidnet, der i perioden januar-februar 2020 følte sig stresset og derfor ikke kan huske nøjagtige dage og datoer.

I perioden januar-februar 2020 kom der en del mennesker i vidnets lejlighed, hvor der var fester. Blandt dem, der kom i den forbindelse var blandt andet den tiltalte, som på daværende tidspunkt gik med krykker.

– Han humpede rundt, fordi han var blevet stukket ned, men der er altid gang tiltalte og han er heller ikke en der piver, så der gang i ham, når der vi var sammen, sagde vidnet.

Vidne tvunget væk fra Fredericia

Dagens andet vidne har selv tidligere været tiltalt i sagen. Han blev dømt i byretten, men frifundet i landsretten. Derfor kom der under afhøringen af ham eksempler på, hvad han havde sagt i forbindelse med sagen ved de tidligere lejligheder.

Til at starte med blev vidnet spurgt ind til, om han havde set en pistol hos et andet vidne.

– Jeg har set noget, der kunne være en pistol, og så kom konen bagefter og bad ham pakke den væk. Han kom ind med en pose, og trak en genstand frem. Han var fem-seks meter fra mig, og den var fremme i 15 sekunder, sagde vidnet, der pågældende aften, hvor pistolen var fremme, var på besøg i et kvarter hos vidnet med pistolen:

– Jeg skulle slå lidt tid ihjel, og kom derfor forbi, og så tog jeg videre efter at have drukket en kop the, forklarede vidnet, der ikke efterfølgende har set pistolen.

Vidnet endte med at blive løsladt i sagen, og han fortalte følgende om den efterfølgende periode, hvor han har været frifundet:

– Tiden efter har ikke været sjov. For det første har jeg været beskrevet som en morder i pressen, og efterfølgende er jeg blevet beskrevet som et hovedvidne, der udeblev fra retten, sagde vidnet, der fortalte, at han ikke længere bor i Fredericia:

– Det har man sørget for jeg, at jeg ikke kan, forklarede vidnet med hentydning til, at en række personer, som var knyttet til Qasim, er efter ham.

Rekonstruktion af drab

Anklager Anna Holm tog efter afhøringerne ordet. Hun skulle gennemgå dokumentation, og på dagsordenen var blandt andet en rekonstruktion af episoden på Lange Müllers Vej. Relevante myndigheder var til stede på vejen d. 17. marts 2020, hvor formålet var at måle afstanden mellem gerningsmanden og afdøde. Ud fra materialet, der blev lavet, konkluderes det, at der minimum var fire meter imellem parterne og maksimalt ni meter.

Der blev i samme forbindelse lavet beregninger på, hvor hurtigt gerningsmanden kom fra Korskærvej 6 til Vester Voldgade 21, hvor scooteren efterfølgende blev fundet. Det er konklusionen, at der med den hastighed, som blev beregnet til at være 31,75 km/t, har taget fem-seks minutter at køre scooteren til Vester Voldgade 21.

Anna Holm fortalte efterfølgende om de fundne genstande under ransagningen på Hotel Medio værelse 12, hvor den tiltalte i sagen holdt til. Under ransagningen blev der fundet en Nokia mobiltelefon, en iPhone 6 og en iPad mini. Der blev ikke fundet beskeder eller lignende ting, der kunne relatere sig til sagen. Dog kunne man konkludere, at der via Nokia telefonen, som der var et taletidskort i, var blevet solgt stoffer, da der var sms-beskeder, som relaterede sig til det.

I forbindelse med, at den tiltalte i sagen blev anholdt d. 28. februar i Ikast, blev han visiteret og på ham blev der fundet en bilnøgler. Politiet fandt i den forbindelse en bil, hvor nøglen passede i, i nærheden af, hvor den tiltalte blev anholdt. Bilen blev efterfølgende ransaget.

– Normalt i sådanne sager ville der være krudtpartikler i bilen, men det var der ikke, sagde Tyge Trier.

Efterfølgende begyndte Anna Holm at tale om et par episoder op til skuddrabet. Den første fandt sted d. 17. januar, hvor den tiltalte i salen blev udsat for knivstik. Politiet traf den tiltalte på værthuset Klods Hans i Vendersgade, men politiet oplyste, at den tiltalte i drabet på Qasim Abdulhafid ikke ønskede at udtale sig ret meget. Den næste episode fandt sted d. 21. februar 2020, hvor der var et slagsmål på parkeringspladsen ved Lidl på Vejlevej. Sydøstjyllands Politi modtog anmeldelsen klokken 16:37, hvor det blev oplyst, at to grupperinger havde et opgør. En mand søgte efterfølgende ind i Lidl, hvor han blev anholdt og var i besiddelse af en 35 cm lang kniv.

På billedet ses gerningsmanden med de pågældende Nike sko

Videoovervågningen fra Lidl med episoden startede klokken 16:30 og der ses blandt andet fem personer omkring en hund, hvor de tre personer har Nike-sko på, som matcher med den formodede gerningsmand. Der er tale om et par klassiske Nike, som ifølge Tyge Trier formentlig er blandt de mest populære. 

Protest fra Tyge Trier

Anklager Anna Holm refererede til en rapport, der er lavet om Qasim Abdulhafid d. 4. marts 2021. Rapporten indeholdte blandt andet information om Qasims tilknytning til KP-gruppen.

– Jeg vil gerne protesterer imod, at rapporten indgår. Det relevante vidne omkring det forhold har været afhørt, og han talte den gang om tiltaltes forhold til Loyal To Familia og Qasims forhold til KP-gruppen, sagde Tyge Trier og fortsatte:

– Man prøver at reparere på det efter retsmødet, efter temaet er afsluttet bevismæssigt, at gå tilbage til enheden og få dem til at producere et dokument.  Det er urovækkende for tiltalte, og det er ikke måden man gør det på. Jeg har ikke oplevet før, at man kan afhører relevant betjent og så falder den ud som den gør. Han er vejledende og vidnepligtig, og så vælger man, når hovedforhandlingen er udsat, at gå tilbage og få den pågældende til at skrive en rapport. 

– Jeg synes ikke, at den skal indgå til nævningene, da der har været forklaring omkring rocker/bande tilknytning. Hvis retten, på trods af protest, holder fast i det, må vi have vidnet ind, om hvad det er for et forløb og en kontakt der har været fra anklagemyndigheden og hvad baggrunden er, at der først 13 måneder senere kommer sådan en rapport. Det er ikke en måde at køre en nævninge sag på, sagde Tyge Trier.

De tre dommere, Maria Dalager Hauge, Anne Mikkelsen og Helle Krogh, gik derfor ud for at votere, og det endte med, at den pågældende rapport godt måtte benyttes, men at den omtalte betjent af Tyge Trier, skulle indkaldes som vidne igen. Derfor frafaldt anklager Anna Holm rapporten.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer