Mens Svendborg og Langeland har barberet hhv. 16 og 5 dage af sagsbehandlingstiden, går det den modsatte vej for alle andre kommuner på Fyn. I Assens er sagsbehandlingstiden mere end firdoblet mens Nyborg nu er helt oppe på 112 dage i gennemsnit. På Fyn er den gennemsnitlige sagsbehandlingstid nu oppe på 62 dage. Flere fynske kommuner bør sætte mere fart på sagsbehandlingen, mener DI Byggeri Fyn.

På Fyn, Ærø og Langeland er der store forskelle på, hvor lang tid man skal vente på at få byggetilladelsen i hus. I Svendborg tager det i gennemsnit 34 dage at få sagsbehandlet en byggesag, mens det i Nyborg, Kerteminde og Faaborg-Midtfyn tager henholdsvis 112, 85 og 73 dage i gennemsnit. Det viser en ny analyse fra DI Byggeri.

– Desværre er de efterhånden meget lange sagsbehandlingstider ikke undtagelsen men faktisk reglen også her på Fyn. Den gennemsnitlige ventetid her på Fyn har taget et stort skridt i den forkerte retning, siger Dan Johansen, formand for DI Byggeri Fyn.

Ventetiderne er opgjort fra den dag, hvor kommunerne har modtaget alle oplysninger i byggesagen, så det dermed er den reelle sagsbehandlingstid i kommunerne, der måles på. Antallet af sager på landsplan er vokset med 12 procent i forhold til sidste år. På Fyn er antallet af sager også vokset med godt 8 procent fra 2020 til 2021.

– Vi ved, at der kommet flere byggesager i den fynske kommuner, så det er måske ikke helt unaturligt, at den gennemsnitlige sagsbehandling vokser. For vi hører samtidigt om store udfordringer med at skaffe sagsbehandlere hos kommunerne. Ikke desto mindre er det ærgerligt, at tiderne vokser, og vi håber naturligvis, at kommunerne for alvor begynder at lære af de bedste kommuner, så vi til næste år kan se et fald i, hvor lang tid det tager at behandle en byggesag, siger Dan Johansen.

Vallensbæk og Odder er de to kommuner i Danmark, der er hurtigst til at sagsbehandle byggesager med en gennemsnitlig ventetid på seks dage. København har med en gennemsnitlig ventetid på 158 dage den længste ventetid i hele landet.