Garnbutikken ISologRegn ligger på Algade 44, har en betydning med sit unikke navn, hør om hvordan indehaveren Marie-Louise Veber Paustian fandt på det unikke navn og om alle de fine arrangementer, som hun holder for sine kunder. 

garn - ISologRegn
Marie-Louise Veber Paustian og Shiny garnet med den hjemmestrikkede hue. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN 

Det er torsdag og vejret er gråt og vådt. Middelfart AVISEN parkerer bilen på Havnegade, og bevæger sig hen mod den julepyntede gågade og hen til butikken, ISologRegn. 

I vinduerne ser jeg de flotte værker som indehaveren selv har strikket. I butikken kan man se alle de andre flotte værker, af f.eks. sjal og halstørklæder. Inde i butikken er der kunder, som er igang med at blive ekspederet, men også nogen der sidder og strikker. Efter min lille fotoseance, kigger jeg mig lidt rundt i butikken. Indehaveren Marie-Louise Veber Paustian kommer hen til mig med et kæmpe smil. 

Sjal. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

Marie-Louise Veber Paustian fortæller mig, at butikkens navn har en betydning for hende: 

” Der går ikke én dag, hvor jeg ikke strikker eller hækler. Jeg lægger mange timer i det. Men jeg går også ofte altid i haven og hvis jeg ikke er i haven, så strikker eller hækler jeg, og da jeg så åbnede butikken ISologRegn, synes jeg det var oplagt at kalde butikken for det. For hvis det var en solskinsdag, så ville jeg være ude i haven, hvis det var en regnvejrsdag, så vil jeg være inde og strikke eller hækle. Uanset vejret, så kan man altid finde tid til hygge”, fortæller Marie-Louise og smiler meget stort. 

Crafternoon

Marie-Louise fortsætter med at snakke om, at butikken betyder alt for hende. Hun bruger meget af sin tid med sine kunder, men også med de forskellige arrangementer, som hun har i butikken. 

”Du kommer faktisk på et godt tidspunkt, for hver torsdag fra kl 14:00 samles vi her i butikken, hvor jeg laver Crafternoon, hvor man ganske uforpligtende kan deltage, man skal blot tage sin strikketaske eller hæklepose med. Så laver jeg kaffe og the, hvor så nogen af de deltagende tager hjemmebag med. Så sidder vi her og er kreative”, fortæller Marie-Louise og viser mig bordet, hvor de sidder, og der var allerede nogen som var i fuld gang med at strikke. 

Stemingen inde i butikken er rigtig dejlig, man kan mærke på Marie-Louise, at hun virkelig brænder for sin butik. Men ikke nok med, at butikken frembringer positive minder i hende, så får hun også en bekræftelse på, hvor meget hendes kunder går op i strik og ønsker at være med til de forskellige arrangementer, som hun har. 

”Vi har ikke kun Crafternoon arragementer, men også forskellige strikkekurser, eller hvor jeg også laver Yarn Tasting – and Wine det var det sidst vi havde det, hvor man kan komme så kan du strikke imens der er vinsmagning på forskellige vine, de arrangementer laver jeg og det er meget populært i blandt mine kunder”, fortæller Marie-Louise. 

Gode ting at ønske sig fra en garn butik 

Mange går og ved ikke, hvad man skal købe til lille-mor i julegave, men Marie-Louise har svaret på, hvad du kan købe, når du kommer ind til hendes butik. 

”I julen solgte vi garnskåle, strikkepinde eller vores nakkelamper, som man kan tage på rundt om nakken. Mændene købte gavekort til det Lille-mor ønsker sig helt præcist”, fortæller Marie-Louise og griner efterfølgende. 

Imellemtiden finder Marie-Louise en garnskål, garn og nakkelampen. Jeg tager billeder af det, og hvor Marie-Louise fortæller mig, at hun har fået en ny strikkebog fra Lene Holme Samøe – mig & mini strik.

garnskål, nakkelampe og garn
Garnskål, nakkelampe og garn. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

”Jeg har i butikken fået denne nye strikkebog fra Lene Holme Samøe – mig & mini strik. I den kan man finde inspiration til forskelligt strik, den er meget populær i blandt mine kunder. Det er også en super gave, man kan give”, afslutter Marie-Louise med at sige.

strikkebog
Strikkebog – mig og mini strik. foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

Besøget i butikken var hyggeligt, jeg havde ikke lyst til at forlade butikken, havde helt lyst til at blive hængende og blive inspireret af det strik.

annonce

Skriv et svar