Middelfart Håndboldklub har et seniorhold i 3. division, og målsætningen er, at de på sigt skal spille i 2. division. Fokus er dog først og fremmest på det gode træningsmiljø, og at få to hold i hver årgang på ungdomssiden.

Mens omkring 14 engagerede spillere inklusive træner Ole Bruun Andersen løb rundt og varmede op med en gang fodbold, forud for 3. divisionsholdets egentlige håndboldtræning, så klubbens formand Jacob Sandberg til på sidelinjen i hal C, der dannede rammen omkring træningen mandag aften.

Imens fodboldkampen var i gang, blev det til en snak om Middelfart Håndboldklubs nutid, og hvad fremtidsambitionerne er på både ungdomssiden og på seniorsiden.

– Lige nu har vi omkring 300 medlemmer, coronaen viste sig at være lidt hård ved os til sidst. Medlemstallet er stagneret lidt, og vi er fint tilfredse, men vi vil gerne have lidt flere med i nogle af årgangene. Vores ønske er, a vi har to hold i alle årgange, og der er vi ikke helt endnu, siger Sandberg.

Det er fra de helt små, at man kan starte op med håndbold i Middelfart.

– Vi har vores trille-trolle hold om lørdagen, og der skal man nærmest bare kunne gå for at være med. De sættes i mere faste rammer rammer fra U6 og U8, hvor vi er rigtig mange. Der er de omkring 40 til træning hver gang, og det er vi rigtig glade for. De kommer lidt af sig selv i de årgange, konstaterer Jacob Sandberg.

Foruden ambitionen om, at få flere hold på ungdomssiden, har Middelfart Håndboldklub søsat et projekt for at uddanne fremtidens trænere og leder.

– Vi har projekt Next Gen, der er unge mennesker, hvor voksne er tovholdere, men vi har mange unge som hjælpetrænere. Projektes betydning ligger lidt i navnet næste generation. Det er et projekt i KFUM-regi. Det handler om at uddanne næste generation af trænere og ledere. Vi sender en gruppe drenge og piger til Hellebjerg i uge 26 på trænerkursus. Der kører de et forløb og så er de med i syv faser, og det har vi stor held med. Vi sender ti afsted i år, og vi har flere, der spørger om de må komme med, men vi skal selv kunne følge med, siger Jacob Sandberg.

Ambitionerne

Jacob Sandberg har løftet sløret for ambitionerne på ungdomssiden, hvor klubben vil have to hold i hver årgang.

– Et andet fokus er på vores Next Gen, og så er der dem herinde, siger Sandberg og peger ud på den 40×20 meter store håndboldbane, hvor 3. divisionsherrerne render rundt.

Med dem kan vi tale sportslige ambitioner. Der har vi lavet et nøgleord, der hedder det gode træningsmiljø, og vores miljø skal svare til 2. division træningsmæssigt uden, at vi er i den række endnu. Vi kommer der nok heller ikke til næste sæson, siger Jacob Sandberg.

Et miljø svarende til 2. division er et vidt begreb, men skåret ud i pap mener formanden, at træningsmiljøet skal være godt med mange til træning, have rammerne og et setup, hvor spillerne føler sig værdsat.

– Og som du (AVISENs udsendte, red.) kan se, så er de ikke gamle og ude af form, siger Sandberg inden, at det med et smil blev konstateret, at Christian Lynggaard er med på holdet, og at hans dåbsattest siger 42 år:

– Lynggaard får stadig ros, så ham må vi ikke kalde gammel og færdig, siger Sandberg.

Pt. spiller Middelfart med i den øverste halvdel af 3. division, men der er ingen tvivl om, hvad der drømmes om.

– Vi drømmer om at spille i 2. division, men det er ikke sådan, at det er noget vi bare skal. Det er marginaler der afgører det. Vi er eksempelvis i pulje med KIF Kolding og SønderjyskEs andethold, og de skal rykke op. De har ikke råd til kun at være i 3. division. I år er rækken derfor svær, og alt efter hvad der sker, kan det være nemmere at rykke op til næste sæson. Det primære er dog det gode træningsmiljø, som vi er begyndt at lykkedes med, siger Jacob Sandberg.

Inden den nuværende træner, Ole Bruun Andersen, blev ansat, havde Middelfart Torben Sørensen som træner. Nu er Sørensen ansat i KIF Kolding som assistenttræner, og tidligere har han blandt andet med succes været træner for TM Tønders førstehold. Og kigger man på Ole Bruun Andersens cv, der blandt andet tæller flere sæsoner som cheftræner i Fredericia Håndboldklub, er det en bevidst strategi.

– Det har alt at sige. Det er igen det gode træningsmiljø. Havde vi en tilfældig signalerede man heller ikke, at vi vil det, udtaler Jacob Sandberg.

På trods af, at Middelfart har ambitioner om mere end 3. division er det ikke sådan, at de går ud og prikker potentielle spillere på ryggen. Størstedelen af spillerne på holdet er nogen, der kender hinanden fra tidligere klubber, og derfor er startet med at spille sammen med deres tidligere holdkammerater.

– Vi går ikke ud og er aktive for at hente folk, men folk skal komme her af lyst og for at få det gode træningsmiljø. Man skal komme her for at have det sjovt 2-3 aftener i ugen, fordi man vil det, slutter Jacob Sandberg.