I dag faldt jeg over en artikel, hvori der blev bekendtgjort, at kommunen ikke har overtrådt lovgivning da man brugte resultataflønnede konsulenter til at finde besparelser på det sociale område. Det vil jeg meget gerne kommentere på for jeg kan ud fra den artikel og udtalelserne deri se, at jeg tydeligvis har et helt andet etisk kompas end de to udvalgsformænd hvis område besparelserne er fundet i.

Det kan godt være man ikke har brudt nogen lovgivning men det gør ikke at det etisk er ok behandling af vores sårbare at lade et konsulentfirma finde besparelser og jo flere de finder jo mere tjener de. Det er faktisk direkte usmageligt.

Så udvalgsformænd klap blot Jer selv på skuldrene for jeg gør det dælme ikke. Etisk er det fuldstændig usmageligt, men vi har åbenbart helt vidt forskellige syn på, hvordan man kan behandle medmennesker.

 Der udtales, at man skal være tryg ved sagsbehandlingen, men med alt det jeg har hørt af eksempler så kan man ikke det. Det er helt grotesk, at der eksempelvis kan gå op til et halvt år fra kommunen har revurderet en sagsbehandling (der er blevet smidt tilbage til kommunen af Ankestyrelsen) og ved revurderingen fundet ud af de har lavet en “fejl” af anseelig størrelsesorden rent økonomisk for den enkelte borger til de så udbetaler pengene. ET HALVT ÅR!!

Det er blot et eksempel på nogle af de helt groteske historier jeg har fået fortalt af mennesker ”ramt” af Fredericia kommunes sagsbehandling, der gør at det er svært at være tryg i forhold til sagsbehandlingen eller snarere hele behandlingen af den enkelte borger.

Så nej hvordan skal man være tryg ved sagsbehandlingen når de tilknyttede udvalgsformænd ikke kan se at det rent etisk er forkert at bruge resultat aflønnede konsulenter.

Mit etiske kompas vil altid passe på Fredericianerne og ikke på systemet. Jeg går til valg på en fuldstændig omlægning af handicapområdet, beskæftigelsesområdet og socialområdet, hvor Fredericianerne er sikret en anstændig behandling og hvor det at få brug fra hjælp fra systemet aldrig som i aldrig må blive til en kamp mod systemet. Vi har alle en stemme i forhold til vi ikke vil lade det ske og jeg tager hjertens gerne det politiske ansvar for det ikke må ske længere i Fredericia Kommune.

Søren Haastrup 

Spidskandidat KV21

Alternativet Fredericia 

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer