FHK havde indtil igår ikke vundet mod Lemvig-Thyborøn Håndbold efter tilbagekomsten til ligaen i 2019. At det lykkedes igår viser, at FHK har rykket sig på flere parametre.

Selvom der på papiret burde være forskel på Lemvig og FHK, så kan mekanismer ændre sig, når et hold har hjemmebanefordel og får medvind i sejlene. Det blev blandt andet tilfældet for Lemvig-Thyborøns målmand, Simon Egtved, der særligt på nærskud gjorde livet svært for FHK.

I de fleste angreb kom FHK frem til store chancer, men særligt chancerne, hvor spillerne kom fri indover i gennembrud blev brændt. Ved flere af lejlighederne skal FHK-spillerne dog forsvares, at de fik et skub med på vejen, hvor der ikke blev dømt noget. Det gjorde selvsagt, at de var under stort pres i afslutningsøjeblikket.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Kombinationerne mellem Anders Kragh Martinusen og Reinier Taboada var med til at skabe chancerne, selvom de et par gange gik fejl af hinandens tankegang, hvilket resulterede i boldtab. Særligt Tabodas tryk mod Lemvigs forsvar, hvor han hoppede op og truede med et skud gav plads. Enten kunne bolden efterfølgende spilles ind på stregen ellers kunne den smækkes over i modsatte side på fløjen til Jakob Frederiksen. 

Grundet de mange brændte chancer fra FHK’s side endte det dog med at blive tæt, og i slutfasen kom indskiftede Emil Tellerup til at spille en afgørende rolle. I de sidste fem minutter af opgøret var den eneste gang den karismatiske keeper blev passeret, da Lemvig fik en helt fri kontrachance til Jesper Kokholm. Ellers reddede Tellerup forsøg fra Thomas Damsgaard, Jon Katballe og Vilhelm Poulsen i de sidste fem minutter, og det var en stærkt medvirkende årsag til, at FHK endte med at vinde.

En anden årsag er ganske enkelt koldblodigheden, da det hele skulle afgøres. FHK fik bolden med 29 sekunder tilbage af opgøret ved stillingen 24-24. Gudmundur Gudmundsson ventede med at tage timeouten til 15 sekunder før tid. Et af de budskaber, som han havde til spillerne var, at ligemeget hvad, så skulle de sørge for Lemvig ikke kunne løbe op i den anden ende og score. Instruksen blev hørt, og spillet blev sat op så Kristian Stoklund kunne komme til et skud i midtzonen med tre sekunder igen. Med et stående projektil sendte han bolden ind bag Simon Egtved, og det sendte de to point til Fredericia.

adp-as.dk

Se her vores karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Thorsten Fries (7): Selve Fries’ præstation i det åbne spil var til dumpekarakter med to redninger på 18 forsøg, men til gengæld reddede han fire ud af seks straffekast.

Emil Tellerup (10): Kom ind med omkring 20 minutter igen og gjorde en stor forskel, da kampen skulle afgøres. Havde seks redninger på 12 forsøg.

Matin Bisgaard (4): Fik ikke særligt meget at arbejde med. Lavede to mål på to forsøg.

Mads Lenbroch (UB): Spillede ikke nok.

Reinier Taboada (7): Spillede ikke med samme skarphed som mod Skanderborg-Aarhus, men fik alligevel lavet fem mål og fire assists.

Junior Scott (UB): Spillede ikke nok.

Lasse Balstad (4): Forsvaret var ikke helt i top, men det blev bedre som kampen skred frem.

Einar Ólafsson (UB): Spillede ikke nok.

Nicolaj Nørager (4): Var ikke særlig i øjnefaldende. Selvom han fik fuldtid angrebsmæssigt i første halvleg skød han ikke på mål en enste gang. På den anden side lavede han heller ingen tekniske fejl.

Kristian Stoklund (7): Kom ind i anden halvleg, og var en af de bedste i slutfasen. Lavede fire mål på fem forsøg.

Anders Kragh Martinusen (7): Havde et par store afbrændere, men var også vigtig med fem mål og fem assists.

Mads Christiansen (UB): Spillede ikke nok.

Jakob Frederiksen (7): Fik flere gange bolden i pressede situationer, og fik scoret fire mål på seks forsøg.

Kasper Young (UB): Kom ikke på banen.

Rasmus Meyer (10 – Man of the Match): Den brølstærke stregspiller trak et stort læs med fem mål på syv forsøg. 

Nikolaj A. Nielsen (UB): Spillede ikke nok.