Køkkengrej til otte familier, rent vand til 200 flygtninge eller vintertøj samt tæpper til en hel familie. Blot tre eksempler på, hvor langt de 1000 kr. rækker, som en gennemsnitlig indsamler for Dansk Flygtningehjælp får i bøssen på de tre timer, en indsamling tager.

Dansk Flygtningehjælp søger flere indsamlere i Fredericia.

Dansk Flygtningehjælp og jeg opfordrer indbyggerne i Fredericia Kommune til at gå på gaden med os søndag den 5. november, hvor vi samler ind til mennesker på flugt. Ved at samle ind gør du en forskel for nogle af verdens mest udsatte flygtninge.” fortæller Per A. Moos Laursen, der er en af indsamlingskoordinatorerne for Dansk Flygtningehjælp i Fredericia.

For at kunne nå ud til alle husstande i kommunen skal 183 ruter dækkes – og indtil videre har 96 indsamlere allerede meldt sig, og det er jeg virkelig taknemmelig for. Men jeg håber, at endnu flere har lyst til at bruge tre timer søndag den 5. november på at gøre en forskel for verdens hårdest ramte flygtninge”, siger Allan Tind, der også er  indsamlingskoordinator i Fredericia.

Pengene fra årets indsamling går udelukkende til Dansk Flygtningehjælps internationale arbejde med et særligt fokus på flygtningekriserne i og omkring Sydsudan og Syrien, hvor millioner af mennesker er  blevet tvunget til at forlade deres hjem. Derudover er du som indsamler med til at gøre det muligt at rykke hurtigt ud, når en ny krise tvinger voksne og børn til at forlade deres hjem.

Børn skal være børn

Ni-årige Amani og hendes lillebror, Suliman, som lige er fyldt et år, flygtede fra krigen i Syrien. De to søskende flygtede med deres mor og far til det nordlige Libanon og bor i dag i byen Mazhta Hammoud. Livet i det lille telt giver sjældent rum til leg, og da Amani ikke kan gå i skole, er der ikke meget plads til at være barn. Dansk Flygtningehjælp har derfor oprettet et aktivitetscenter i Mazhta Hammoud med plads til leg og læring, et sted hvor Amani og mange andre børn får et alternativ til den barndom, der er blevet dem frarøvet i Syrien.

Halvdelen af de mennesker der er på flugt, er børn. Dansk Flygtningehjælp hjælper dem til at være børn i en meget svær situation, hvor krig fylder mere end leg.

Fakta om mennesker på flugt

Ifølge FN er mere end 65 millioner mennesker i dag på flugt. 13,5 millioner syrere og 3,5 millioner sydsudanesere er blevet tvunget til at forlade deres hjem, og der er mere brug for din hjælp en nogensinde. Dansk Flygtningehjælp er tilstede både i Syrien, Sydsudan og de nabolande, som tager imod millioner af flygtninge. Det enorme antal flygtninge udgør en kolossal udfordring for landenes kapacitet til at møde flygtningenes støt stigende behov for basale ydelser som vand og medicin.

Meld dig som indsamler

Vær med til at gøre søndag den 5. november til den vigtigste dag i en andens liv. Meld dig som indsamlerpå tlf. 3373 5111 eller gå ind på  flygtning.dk/li,  og tilmeld dig. Her finder du også praktiske oplysninger om indsamlingen.

”Du kan også bare møde op i Frivilligscentret, Vendersgade 63 mellem kl. 10.00 og 12.00 og blive registreret, vælge din rute og få en indsamlingsbøsse. Du afleverer indsamlingsbøssen i Danske Bank, Gothersgade 18 mellem kl 12.00 og 16.00 og får dit indsamlede beløb optalt, imens vi giver en kop kaffe og lidt kage,” slutter Per A. Moos Laursen.