Der var klasseforskel fra start til slut. Danmark udraderede Holland med 35-23 ved EM-slutrunden i håndbold, og er dermed klar til EM-semifinalen.

Island havde givet sig selv et favorabelt udgangspunkt til at komme i semifinalen efter deres sejr mod Frankrig i lørdags, men situationen ændrede sig med et brag, da Kroatien slog Island med 23-22. Dermed ville Danmark med minimum uafgjort mod Holland kunne spille sig i semifinalen. 

Det var på forhånd ventet, at danskerne ikke ville få de store problemer mod Holland, der senest har fået et coronatilfælde til EM-topscoreren Kay Smits. Samtidig havde hollænderne valgt at give en fridag til PSG-spilleren Luc Steins, og det banede vejen for en dansk dominans fra start til slut.

På banen var den sædvanlige garde fra start blevet blandet. På banen startede Magnus Landin, Jacob Holm og Johan Hansen, og i forsvaret kom Lasse Andersson på banen. Det var dermed nye tider for danskerne, men det var ikke til at se.

Angrebet bragede afsted og det gav en føring på 9-6 efter 13 minutter. Efter at Holland kom forholdsvis nemt til deres scoringer i starten af opgøret, blev der ændret forsvarsformation for danskerne, og det fik sat en prop i den hollandske offensiv. 17-7 var stillingen til Danmark efter 22 minutter, og den store føring blev der holdt fast i frem mod pausen. 

Efter de første 30 minutter var stillingen 21-12 til Danmark, og pausen blev benyttet til at skifte ud for Nikolaj Jacobsen. Det blev fyraften til Niklas Landin og Magnus Saugstrup. I stedet blev det til spilletid til Kevin Møller, Henrik Toft Hansen og Mads Mensah, men det ændrede ikke på, at det danske koncentrationsniveau blev bevaret.

Undervejs var der enkelte svipsere i afslutningsdelen fra Henrik Toft og Johan Hansen, og det gjorde, at danskerne ikke bevarede den samme måltotal fra første halvleg, men forskellen mellem Danmark og Holland var ikke til at tage fejl af. 32-21 var stillingen efter 50 minutter.

Mikkel Hansen blev sparet i den sidste del af kampen, og i stedet sluttede Jacob Holm af med gode aktioner, som resulterede i en dansk sejr på 35-23. Det betyder, at Danmark som det første hold til EM er klar til semifinalen. Forinden venter der dog en sidste mellemrundekamp mod Frankrig på onsdag.