Fredericias MESSEC er rammen om et gigantisk Awardshow, der er unge overalt, der er ideer og præsentationer, forsikringsfirmaer, banker og alt, hvad du kan forestille dig af inspiration til at blive iværksætter. Det overordnede tema er vand, så der bliver præsenteret flere identiske projekter på forskellige måder.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Der er aktivitet som i en myretue, jeg møder ved indgangen en ung smilende gut fra 6c på Klarup skole. Han er der mere som hepper på nogle fra skolens projekt, “det kan godt være lidt kedeligt med den lange ventetid på bedømmelserne, men arrangementet er fedt” siger Magnus Pedersen.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Inde i den store messehal er der fuld fart på, der er fysiske aktiviteter, madboder foredrag, også selvfølgelig det det hele handler om, ideerne. I begge ender af den store hal har skoleklasserne små hjørner hvor de præsenterer deres ide.

Der er stor forskel på udførelsen af materialet, om skolen har printere, en forælder der har nogle forbindelser osv, men det lader vi ligge, fordi den originale ide kan ses og forståes, om den så er skrevet på et stykke toiletpapir. Mellem deres opstillinger eller små messestande med deres drømme produkt, finder jeg Stephen Bihl fra Business Fredericia. Hvis man kan kalde arrangementet for X-factor er Stephens rolle ligesom Thomas Blachman, han går nemlig rundt og bedømmer ideerne. Ud Fra ide, anvendelse og værdiskabelse går Stephen rundt med sine dommerkort og lytter til de mange ideer, “det er også vigtigt at høre om processen” siger Stephen.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Business Fredericia er jo om nogen vild med iværksætteri og har også selv en stand derude, jeg ser flere gange Benedicte Majrup i snak med interesserede. Der render altså næsten 7000 unge rundt og er iværksættere i dag, det må være lidt som juleaften for en erhvervskonsulent.

Jeg forlader MESSEC før der er fundet en vinder, men i dag er alle vist vindere.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Det var et stort og flot arrangement.