Forleden mødtes repræsentanter fra Fredericia Cycle Club, MTB Kolding, Mountainbike Club Vejle, Kolding Bicycle Club og Motionscykelklubben Baghjulet for at tale om fælles interesser og muligheder for samarbejde.

Og det viste sig hurtigt, at klubberne havde enslydende visioner og ideer. Derfor besluttede klubberne, at etablere et netværk, som sammen skal arbejde hen imod at gøre Trekantområdet til Danmarks cykelområde nummer ét.

Formand for MTB Kolding Henrik Jensen deltog i mødet. Og han er overbevist om, at netværket er af stor værdi for cykelsporten i området.

– Der foregår allerede rigtig mange mountainbikeaktiviteter i hele Trekantområdet, men jeg er overbevist om, at vi kan få endnu mere ud af arbejdet ved at få koordineret indsatsen. Vores klubber er ret forskellige, men det kan sagtens være en styrke. Vi kan lære af hinanden, hjælpe hinanden og forhåbentligt i fællesskab få løftet både elite- og bredde mountainbike op på et endnu højere niveau, siger han.

Hensigten med netværket er vidensdeling og koordinering af mountainbike aktiviteter i Trekantområdet. Samtidig er der en målsætning om at udvikle og videreudvikle både elite- og breddeevents, så Trekantområdet popper op i hele cykelfolkets bevidsthed, når talen falder på cykel- og mountainbikeløb. I første omgang vil man især lægge kræfter i mountainbike, da Trekantområdet har nogle helt fantastiske naturgivne rammer for lige netop den disciplin. På sigt kan alle discipliner inden for cykling dog komme i spil. Netværket er derfor åbent for alle cykelklubber i Trekantområdet.

Cykelsamarbejdet harmonerer godt med Trekantområdet nye fælles satsning på at tiltrække sport og events til området. Chefkonsulent for sport & event i Trekantområdet, Mikkel von Seelen, hilsner det nye netværk mere end velkommen.

– Vi er rigtig glade for, at de frivillige foreninger bakker op om kommunernes fælles strategi. Uden deres hjælp, erfaring og ekspertise kan vi ikke skabe de rammer, der skal være med til at sætte os på sport- og event landkortet , siger han.