Januar er normalt en stille måned på CLAY. Derfor har museet besluttet at holde lang ”juleferie” og holde lukket for gæster i de første tre uger af 2023. Det betyder, at museet lukker dørene d. 23. december klokken 14 og åbner igen 21. januar 2023 kl. 10. 

– Vi står i forvejen foran et spændende, men også udfordrende år med et byggeri af en ny sal i en tid, hvor udgifterne til alting stiger. Ved at lukke ned i en stille periode, hvor entréindtægterne ikke kan dække udgifterne til at holde åbent, udøver vi rettidig omhu, forklarer direktør Pia Wirnfeldt.

Der er gang i byggeriet hos CLAY.

Bag kulisserne bliver der dog stadig arbejdet på fuldt tryk. Håndværkerne kan i perioden arbejde uforstyrret og uden at genere gæsterne med byggeriet af en ny udstillingssal, der forventes klar til oktober 2023.  

Også museets medarbejdere vil være i fuld sving. Når museet genåbner lørdag 21. januar, bliver det nemlig med fernisering af udstillingen ’Keramikkens sprog’. En udstilling, hvor keramiker og forfatter Peder Rasmussen i samarbejde med CLAY sætter en udstilling op, der præsenterer en mangfoldighed af keramiske udtryk – fra brugsting til skulpturer. En udstilling, hvis fokus er at give beskueren nogle værktøjer og et sprog til både at forstå og sætte ord på det, man oplever i mødet med keramikken.