Efternavnet hører hjemme i byen, Deleuran giver en naturlig forbindelse til Fredericia og huguenotterne. Flere gange har Carsten søgt ud, men hver gang er han endt tilbage i postnummer 7000 Fredericia. Nu er han at finde på Vesterbrogade, hvor han er leder i VKAREN.DK og VKCONSULTING.

Jeg greb telefonen og ringede op til Carsten, lige et par minutter over det aftalte tidspunkt. ”Jeg troede du kom ned til en kop kaffe?”, lød det med det samme fra Carsten – og i denne tid griber jeg enhver chance for at komme lidt ud fra kontoret. Med afsprittede hænder, den klassiske albuehilsen og god afstand tog vi plads i mødelokalet.

Kaffen er god – en hjemmeproduktion fra en af Carstens kollegaers mand, der har sit eget kafferisteri, fortæller han. Hele baggrunden for interviewet handler dels om Carsten og hans historie og dels om den virksomhed han nu er en del af. Men inden vi nåede dertil, så fik vi rundet lidt af hvert, stort og småt. Det er tydeligt at mærke, at han har en stor interesse for byen og byens udvikling, måske er det derfor han altid er vendt tilbage hertil?

Med den første kop kaffe drukket allerede inden vi nåede til selve interviewet, så Carsten skænkede en ny. Vi kunne med garanti have fortsat længe, men kalenderen indeholder også andre aftaler for os begge. Med en frisk kop kaffe var vi klar, klar til at snakke mere om Carstens baggrund for at sidde lige her på Vesterbrogade.

Fra Fredericia til Tyskland og tilbage igen

Gennem årene har Carsten Deleuran haft en række forskellige stillinger – også rundt om i både Danmark, Tyskland og Norge. Men hver eneste gang har han fundet vejen ”hjem” til Fredericia, en by han både historisk og familiært har hjemme i.

– Jeg er Fredericia-dreng. Jeg hedder Deleuran og har trådt min ungdom her i byen. Jeg har været lidt væk fra byen, men er altid kommet tilbage. Efternavnet er fransk og en del af byens historie, det er lidt sjovt, lyder det med et grin fra Carsten, der fortsætter:

– Med alderen er jeg begyndt at interessere mig for min historie og mine forfædre. Min far ligger på den reformerte kirkegård. Jeg har gået på Erritsø Centralskole, Handelsskolen og jeg var i lære ved Fleggaard Radio/TV og hvidevarer på Fuglsang alle. Så var jeg i Tyskland og arbejde for dem dernede. Det var en mega fed arbejdsplads.

– Så kom jeg tilbage til Fredericia, og var med til at åbne Merlin i Prinsessegade. Efterfølgende blev jeg butikschef i Sønderborg og siden i Rosengårdscenteret. Men hele vejen igennem dette har jeg boet i Fredericia, så har jeg pendlet på arbejde, forklarer han.

Det her er basen, det er min tryghed og har altid været det. Jeg finder altid vejen tilbage hertil.

Carsten Deleuran

Respekten og ordentligheden er i centrum

Med en række forskellige lederstillinger i bagagen er Carsten endt lige her. Vesterbrogade 17 er adressen, på bygningen står der ”VKAREN”. Efter at have prøvet lidt af hvert tog Carsten en kaffesnak med stifter og ejer af VKAREN.DK, Michael Brendebjerg – en snak der gik så godt, at Carsten nu sidder med ansvaret for afdelingen her, det landsdækkende salg og som en del af rekrutteringsteamet.

2016 har jeg arbejdet med rekruttering. Da jeg blev ringet op af Michael, der ejer VKAREN.DK, arbejdede jeg i et headhunter-firma og blev spurgt om ikke jeg kunne starte her og lede afdelingen, forklarer Carsten.

DNA’et for virksomheden er respekten for det enkelte individ, forklarer Carsten. Et DNA der passer lige ind i Carstens syn på andre mennesker. Derfor er han glad for at være en del af en virksomhed, der husker de klassiske dyder.

– Vi skal opføre os ordentligt overfor kandidaterne, vi skal sikre en ordentlig løn og forhold, vi skal sikre et ordentligt samarbejde med kunderne. Dummer vi os skal vi rydde op. Ordentligheden er afgørende. Det er det jeg synes der tændte mig rigtig meget. Der er en god stemning og man bliver behandlet ordentligt. Det er et godt sted at være, siger Carsten.

Det klassiske og det nytænkende på samme tid

Vikarbranchen har efterhånden mange år på bagen. Flere og flere virksomheder gør brug af det – og her under Corona har nogle brancher også haft et markant større behov for hurtig og fleksibel arbejdskraft.

– Vkaren, som er vores vikardel er vi hamrende gode på produktion og lager- og logistik. Så har vi vognmandstilladelsen, hvilket betyder at vi kan ansatte chauffører. Det er der ikke mange vikarbureauer der kan. Så har vi udviklet os godt og grundigt på rengøring. Det er meget de klassiske brancher vi arbejder med, forklarer Carsten.

– Så er vi også gode på administration. Skal der bruges en barselsvikar i f.eks. bogholderiet, så kan vi også godt levere på det. Det er den klassiske del af forretningen i VKAREN.DK, men vi har også et produkt der hedder ”try-and-hire” – hvor man starter i et vikariat, men med henblik på fastansættelse efter en nærmere aftalt periode, hvis begge parter er tilfredse, fortsætter han.

Hvad med Corona, hvad har det gjort ved vikarbranchen?

– Behovet for fleksibel arbejdskraft under Corona har været høj. Vi har vores kundesegment, der er delt ud på dels traditionel produktion og dels på fødevareproduktion. Især fødevarerne har vist sig at vokse rigtig meget, forklarer han.

Efterspørgsel efter hjælp til faste stillinger

Med et veletableret vikarbureau kom der en stigende efterspørgsel på at levere kandidater til faste stillinger rundt om hos VKAREN.DK kunder og hos andre i netværket. Derfor traf Michael Brendebjerg i 2016 et valg om at åbne VKCONSULTING, der kunne hjælpe med lige netop det.

– For 5 år siden vælger Michael at stifte VKCONSULTING, da der er en stigende efterspørgsel fra kunderne på rekruttering til faste stillinger. I dag kan vi rekruttere fra assistenter og specialister og op til CXO-niveau. Der dækker vi bredt. Vi er 6 konsulenter i VKCONSULTING der kan lave det her, forklarer Carsten.

Nu kommer jeg fra en verden, hvor headhuntere har et noget blakket ry. Hvordan oplever du det?

– Det handler om dialog med kunderne. Der er pistolsælgere og de knap så seriøse i branchen, det er klart. Men der hvor vi er rigtig skarpe er på vores processer og systemer og vi kan stå inde for det vi leverer. Og skulle det ske at vi undtagelsesvis laver en fejl, så rydder vi pænt op. Men det handler om ordentlighed og god dialog, lyder det prompte fra Carsten.

Headhunting handler om tillid og troværdighed. Det er det vigtigste.

Carsten Deleuran

Fremtiden bringer et større behov for fleksibel arbejdskraft

Det kan være unfair at spørge ind til hvad fremtiden bringer, men jeg tager chancen alligevel. Det er altid spændende at høre, hvordan folk selv ser deres branche udvikle sig. I denne branche har Corona måske lært mange virksomheder, at der kan være store gevinster at hente ved at have hurtig og fleksibel arbejdskraft. På den anden side er der også et arbejdsmarked der skriger på kvalificeret arbejdskraft.

– Behovet for hjælp til rekruttering stiger. Virksomhederne har ikke tid – og det bliver en større og større udfordring at tiltrække den rigtige arbejdskraft. Det vindue man har når man aktiverer en kandidat, bliver mindre og mindre, forklarer han.

– Behovet for den fleksible arbejdskraft vil også være stigende, for det er godt med et fleksibelt arbejdsmarked, så man kan mande-op og ned efter behov. Det skal virksomhederne også være gode til at huske på. Vi giver dem en timepris, så sørger vi for alt andet. Det er let. Og ja, det koster det det koster, men det her med at det er fleksibelt og kan ændres dag til dag. Det er faktisk rigtig godt, fortsætter Carsten.

– Er det ikke synd for vikaren? Nej, de fleste synes det er spændende at komme ud forskellige steder og at de selv kan være med til at tilrettelægge hvornår de vil arbejde, det giver fleksibilitet for vikaren. Det at man som vikar kan komme ud i et vikariat og så at det måske munder ud i en fastansættelse, det er da fantastisk, supplerer han.

Hvordan bliver det en succes?

– Det er tre parter der skal være tilfredse. Vi har en kunde, en kandidat og os. Der er tre glade parter i det her, det er fedt. Jeg synes stadigvæk, at selvom jeg har ansat folk siden jeg var 25 år gammel, så er glæden ved at ringe til en kandidat og sige, at de fik jobbet stadigvæk meget stor, svarer Carsten.

Her hos os er det en glæde at vi kan hjælpe mennesker.

Carsten Deleuran
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer