Inger Nielsen (O) vil øge indbyggertallet i Fredericia Kommune. Det kan ikke gå stærkt nok, da byen mister indbyggere til de større byer. Det skal stoppes, og en af måderne kommer via ekstraordinære gode forhold.

I 2020 var indbyggertallet 51.377 i Fredericia Kommune, men pr. 1. januar 2021 var tallet faldet til 51.275. Det var ikke forventet i forrige års prognose, og der ses i 2020 nye og forstærkede tendenser, der ikke er set tidligere. Således er fertiliteten historisk lav i Fredericia Kommune, hvilket betyder, at kvinderne i den fødedygtige alder har født færre børn end forventet. Fertiliteten er også faldet på landsplan, men udviklingen er endnu mere markant i Fredericia.

Der er ligeledes en historisk høj udtynding, hvilket betyder, at der bor færre personer i de enkelte boliger, end det tidligere har været tilfældet. Dette kan bl.a. skyldes flere singler, skilsmisser, unge der flytter hjemmefra samt boliger, der står tomme i en periode.

I Fredericia Kommune er en af forklaringerne, at særligt de unge mellem 18 og 24 år ikke alene er flyttet hjemmefra, men også er fraflyttet kommunen i stort antal i 2020, og der er ikke lige så mange i den aldersgruppe, der er flyttet til Fredericia Kommune.

For at vende den tendens er Inger Nielsen kommet med et forslag, der skal være med til at ændre udviklingen.

– Der bliver ikke født så mange børn mere og det kommer til at smitte af på på mange områder, blandt andet folkeskoler, fremtidige skatteindtægter med mere. Derfor skal vi have fat i skatteborgere. Jeg tror på, at det vi kan gøre er at fritidsaktiviteter er helt gratis for alle klubber. I DF vil vi tage det med til budgetforhandlingerne. Har du eksempelvis to-tre børn, der går til noget, så kan den kontigentnedsættelse, der vil komme uden halleje, være med til at betyde en del. Jeg tror, at det kan være med til at gøre Fredericia Kommune attraktiv, siger Inger Nielsen og fortsætter:

– Når man som ung familie skal vælge, hvor man skal bosætte sig, så skal man vælge Fredericai til, og vi har i forvejen en flot natur og god beliggenhed, der er attraktiv. Ved at gøre hallerne gratis vil vi få endnu mere at lokke med, og det er set i eksempelvis Vejle, at der også er gratis halleje der, siger Inger Nielsen.

Inger Nielsen pointerer, at hallejen skal fjernes fra alle haller. Lige fra det kommunalt ejede Fredericia Idrætscenter til de selvejende haller i yderområderne.

Det er vigtigt, at det er i hele byen, da vi også skal øge bosætningen i yderområderne. Jeg vil gerne have de unge i byen og tilflytter familierne får gavn af det ligemeget hvor de bor henne i postnummeret 7000. Det kan også være med til at gøre, at hallerne kan udvikle endnu flere fritidstilbud til gavn for byens borgere, siger Inger Nielsen og slutter:

– Får vi folk til at flytte til Fredericia, så får vi flere skatteindtægter, og det vil i sidste ende også komme de lokale butikker til gavn. Jeg ser det som en win-win situation for alle parter.

Inger Nielsen har bedt kultur- og fritidschef i Fredericia Kommune, Bodil Schelde, om et overslag på, hvad det vil koste på årsbasis at fjerne hallejen. Det vil komme til at koste i omegnen af fem millioner kroner, anslås det.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Poul Rand
Poul Rand
16:15 - 16. maj 2021 16:15

En god ide, men som minimum bør hallejen ensrettes og tilpasses så et fælles minimum sikre alle kan være med.

Jesper
Jesper
18:15 - 19. maj 2021 18:15

Vi bør gøre det ulovligt at bruge ordet ‘gratis’ når der er tale om en udgift som betales med tvangsinddrevne skatter.

Der findes ikke gratis bibliotek, sygehus, gadelys, julelys og kunst på rådhuset, uddannelse osv.

Det hedder : skatteyderbetalt!

Og jo, de er tvsngdinddrevet. Ovenikøbet med trusler. Vi ved jo godt at hvis du ikke betaler frivilligt, så kommer der 2 mænd med pistoler og postulerer ufrivilligt logi inden du skal i fogedretten i morgen.

Ove Nygaard
Ove Nygaard
16:51 - 21. maj 2021 16:51

Populisme endnu en gang fra DF’eren. Men som fruen pointerer: “Det er ikke valgkamp”! Men “man bliver forhåbentligt lagt mærke til”!