Som Fredericia Avisen kunne fortælle i sidste uge, er tre byrådsmedlemmer blevet stævnet af en borger for injurier. I samme sammenhæng viste det sig, at Dansk Folkepartis formand og spidskandidat Karsten Byrgesen har været involveret i processen. Byrgesen selv, vil dog ikke bidrage til sagen, da han ser ud over en tue, hvor man arbejder positivt med det kommende valg.

I fredags var to af de stævnede, Inger Nielsen og Susanne Eilersen, dog noget rystet over deres formands ageren i denne sag. I dag har Fredericia Avisen talt med den sidste af de tre byrådsmedlemmer, Jan Schrøder. Byrådsmedlemmet er både rystet og ked af det.

Læs også:

Eilersen og Nielsen er chokeret og frustreret over deres spidskandidat

”Jeg er ked af at blive stævnet for noget, som jeg ikke har gjort. Det er ikke rart, slet ikke når det er noget, der er blevet opdigtet, og da slet ikke, når det er foregået på et lukket møde. At Irene Hald her en anden mening, er hendes udlægning af sagen. Jeg føler det er underligt, at en borger har stævnet os, og ikke har nogle krav, ud over en redegørelse. Undervejs har Karsten Byrgesen så har bakket Irene op – det føler jeg er underligt, for hvis borgeren ikke har krav, ud over en forklaring, så kunne de bare have ringet”, siger Jan Schrøder og fortsætter:

”Nu kommer borgeren til at sidde i retten. Det er en hård situation. Jeg kender alt til et svært liv og en svær hverdag. Det mærker jeg selv på min egen krop dagligt. Jeg føler med borgeren. Det bliver svært at bevise i retten, at vi skulle have sagt noget grimt på baggrund af én vidneforklaring. Jeg har ikke noget udestående overfor borgeren, men jeg har det svært ved, at en af vores egne bestyrelsesmedlemmer går ud med en forklaring, som ikke passer. Irenes datter har tilmed bakket op om forklaringen. Nu sidder ingen af dem i bestyrelsen mere. Irene er blevet ekskluderet af årsager, jeg ikke kender”.

Byrådsmedlem er selv hårdt ramt

Jan Schrøder har selv haft orlov fra byrådet i ni måneder, men har meldt sig tilbage i byrådet. Det er dog svært ved at komme ud af døren, og han får hjemmepleje hver dag.  ”Jeg er ramt af Jobcentret. Jeg har været selvmordstruet, men ingen lytter. Jeg sidder med en svær hverdag både fysisk og psykisk, men sådan er det, og så kommer den her sag oveni. Det gør det ikke nemmere. Jeg er skuffet og føler med den borger, for jeg tror ikke, der kommer noget ud af den stævning. Det er op til dommeren nu.”

Stoler ikke på Byrgesen

”Jeg har det svært med Karsten Byrgesen. Jeg vil ikke kunne stole på ham igen, når der foregår sådan noget bag min ryg. Han er formand, han er godt uddannet og kommer fra en respekteret stilling som højtstående officer, så jeg er faktisk målløs. Jeg kan ikke forstå, hvad han gjort og hvorfor. Min tillid til ham er faldet til jorden. At det kommer frem på den måde her, er jeg også ked af. Jeg skulle læse om ham i pressen også. Det gør mig ondt. Derfor må jeg også komme med mine udtalelser omkring det. Det bliver ikke en formand eller spidskandidat for eftertiden, som har min opbakning. Jeg ved ikke, hvor jeg har ham henne,” siger Schrøder og fortsætter:

Drama i DF: Byrådsmedlemmer stævnet for injurier. Spidskandidat deltog i møder med borger, men undlod at informere sine byrådsmedlemmer

”Jeg taler rent ud af posen – sådan er jeg. Det har jeg også gjort som byrådsmedlem. Det har ikke altid gjort mig populær blandt kolleger eller embedsmænd. De kigger nok skævt til mig, men sådan er jeg. Jeg kan stå inde for det, jeg siger. Jeg forstår slet ikke noget i det tilfælde her. Jeg forstår ikke, hvorfor de mennesker, som har været sammen med borgeren, ikke har hjulpet bedre, så hun ikke skal sidde i retten. Nu må vi se, hvornår der bliver en sag. Jeg er selv blevet overfaldet flere gange – og siddet i retten et år efter. Der kan gå lang tid. På et tidspunkt, hvis vi skal i retten, så vil jeg komme med min forklaring – og sige, at jeg ikke kender noget til Irenes udtalelser. V i taler altså om et bestyrelsesmøde, hvor der ikke er andre med. Jeg har ikke været ude i avisen og fortælle noget offentligt om en borger. Det kunne jeg aldrig drømme om”, fortæller Schrøder og slutter:

”Formanden har åbenbart trukket sig fra sagen nu, kan jeg læse. Han har prøvet at afværge ved at påstå, at han ikke skulle kende noget til stævningen og forløbet, men det gjorde han. Jeg kan ikke sidde i et samarbejdet med en, som stikker knive i ryggen på mig. Jeg har selv siddet som formand i Dansk Folkeparti Fredericia. Vi har altid haft det godt sammen, og vi har bygget noget godt op. Det kan man rive ned på ingen tid. Det er jeg skuffet over. Det irriterer mig, at det vi har kæmpet for, kan ødelægges på så kort tid. Det gør mig trist og ked af det.”