Tre uger efter sidste opførsel af Teater Malstrøms teatercollage over Dan Turèlls liv og lyrik, er salen i Det Bruunske Pakhus i Fredericia forvandlet. Nu rummer salen scenografien til teatrets juleforestilling – Brødrene Løvehjerte. Instruktør-holdet, Michael Hansen og Sidsel Nygaard, og de ti medvirkende i forestillingen er i fuld gang med de sidste gennemspilninger af stykket før premieren d. 22. november. Michael Hansen fortæller:
 
“Vi er rigtig godt med, og vi glæder os til at få publikum på. Brødrene Løvehjerte er jo en teaterudgave af Astrid Lindgrens berømte og gribende børnebog af samme navn. Forestillingen er derfor naturligt nok vinklet mod børnene – og de får da også lov til at opleve det hele fra allerførste paket. Vi har, som noget nyt, etableret to scener, der står vinkelret på hinanden. Børnene kommer så til at sidde på madrasser i hullet mellem scenerne, så de vil få oplevelsen af, at handlingen foregår hele vejen rundt om dem.”
Foto: Teater Malstrøm
 
Det voksne publikum vil opleve historien om de to brødres eventyr i kirsebærdalen fra stole, der står lidt mere på afstand af scenen, hvor de bedre kan få et overblik over handlingen.
 
Afgangsforestilling fra Talentfabrikken
 
Ni ud af de ti medvirkende i forestillingen er en del af Teater Malstrøms talentudviklingsprogram Talentfabrikken, der er et udviklingsforløb for unge teatertalenter fra hele Trekantområdet. Programmet er støttet af midler fra Kulturregion Trekantområdet, og dette er andet hold af unge talenter mellem 15 og 30 år, der deltager i programmet. Brødrene Løvehjerte forestillingen er de spirende skuespilleres afgangsforestilling fra talentudviklingsprogrammet.
Foto: Teater Malstrøm
 
Derudover spiller fredericianske Henrik Kristjansen på 34 år med i forestillingen i rollen som Mathias. Henrik har haft et travlt efterår for han stod også på scenen i Dan Turèll forestillingen, hvor han spillede den lyse engel Gabriel.
 
Efter premieren næste uge spiller Brødrene Løvehjerte forestillingen frem til 17. december, onsdag-fredage kl. 18 og lørdag-søndage kl. 15 på Det Bruunske Pakhus. Da historien om brødrene Løvehjerte berører døden, om end på en nænsom måde, anbefaler Teater Malstrøm ikke forestillingen til mindre børn under 6 år. “Der er til gengæld ikke nogen maks. alder for at opleve den smukke fortælling”, pointerer teaterleder Martin Bach Sørensen. 
Foto: Teater Malstrøm
 
Fakta
Udover familieforestillingen Brødrene Løvehjerte er også det muligt at købe billetter allerede nu til de tre forestillinger, Teater Malstrøm sætter op i 2018. 

  • ‘Brødrene Løvehjerte’ spiller fra 22. november til 17. December 2017 – onsdage til søndage

  • ‘Burlesque spiller fra 15. marts til 28. April 2018’ – torsdag, fredag og lørdag

  • ‘Beatles Kabaret – All you need is love’ spiller fra 13. september til 27. Oktober 2018 – torsdag, fredag og lørdag

  • ‘Den Lille Prins’ spiller fra 21. november til 16. december 2018 – onsdage til søndage

  • Alle forestillinger spiller på Det Bruunske Pakhus, Kirkestræde 3, 7000 Fredericia

  • Billetter til alle forestillinger kan købes allerede nu på billetten.dk eller ved henvendelse på Fredericia Bibliotek