Det er titlen på næste uges foredrag i Pensionistforeningen af 1938, og at foredraget tager afsæt på Island, vil kun gøre det endnu mere interessant for mange af pensionistforeningens medlemmer. Gennem mange år har foreningens rejsearrangør, Lisbet Støttrup, nemlig arrangeret rejser til Island.

Foredragsholder – og Ridder af den islandske falkeorden – er Torben Rasmussen, der er født og opvokset i Vinding, og han er gennem tiden kommet langt omkring inden han får den fornemme titel.

Der var nemlig ikke nogen lige vej for Torben Rasmussen, der som midtjysk bondetamp blev leder af en mellemstor islandsk kulturinstitution og rejste hjem som Ridder af den islandske Falkeorden.

I Torben Rasmussens tilfælde gik vejen bl.a. over forskellige beskæftigelser, og det tog også mere tid end måske nødvendigt. Uddannelse som litteraturhistoriker på Aarhus Universitet, rejser i Sydamerika, arbejde i Island i to omgange, lærer og konstitueret forstander på Vestbirk Højskole, og efter den seneste hjemkomst fra Island leder af forskellige kunst- og kulturinstitutioner i Aarhus.

  • Jeg har gennem årene arrangeret 15 rejser til Island, og mange af mine medrejsende er trofaste deltagere til vores foredrag, så de vil helt sikkert få et glædeligt ”gensyn” med Island, siger Lisbet Støttrup.
  • Spændende bliver det i hvert fald at høre om Torben Rasmussens vej til den fornemme titel, og samtidig se de mange flotte billeder fra Island, som vil blive vist under foredraget, fortsætter Lisbet.

Foredraget er den 8. november fra kl. 14.00 i Seniorhuset IPS, Vendersgade.