Med udviklingen de seneste måneder kommer boligmarkedet til at finde sit normale leje igen, vurderer ejendomsmæglerkæden Nybolig. 

Hvis man er bekymret for en boligboble eller et boligmarked, som kommer ud af kontrol, bør man nok kigge en ekstra gang på udviklingen de sidste par måneder. Ifølge nøgletal fra Boligsiden er forskellen mellem salgsaktiviteten i år og de fem foregående nemlig signifikant faldende, og det aktuelle billede, der beskrives i ejendomsmæglerkædens 220 forretninger, tyder da også på, at vi går roligere tider i møde. 

– Når man tænker tilbage på 2008, kan jeg godt forstå, at de prisstigninger, vi har set det seneste år, vækker minder, men vi er ikke bekymrede, og vi forventer, at boligmarkedet i løbet af året vil finde tilbage til tiden før Corona. I 2008 så vi spekulativ adfærd, og reglerne for at låne dengang var meget lette i forhold til i dag, hvor vi både har gældsfaktor og det kræves, at man kan betale fast rente og afdrag, siger Peter J. Mattsen, der er administrerende direktør i Nybolig. 

Ifølge ham er finanskrisen og Corona-krisen to meget forskellige situationer, som derfor også kræver forskellige tilgange.

– Under Corona, og det har vi set i det meste af verden, har boligspørgsmål fyldt meget. Isolation og hjemmearbejde har skabt nye behov og adfærd, vi ikke har set før, og udviklingen bunder således ikke først og fremmest i økonomi, men i konsekvenserne af en pandemi, som vi i nyere tid ikke har de store erfaringer med. Vi forventer, at boligmarkedet i takt med, at samfundet åbner mere, vil falde yderligere i kadence, og lykkes vi med at få Corona under kontrol, så vi kan leve normalt igen gennem efteråret og vinteren, så burde vi alt andet lige også se ind i et boligmarked, som vi kender før Corona, siger Peter J. Mattsen. 

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer