Trekantområdets boligejere kan endelig ånde lettet op. Boligkrisen med store prisfald i perioden fra 2009 frem til 2015 er endelig afløst af en stabilisering i boligmarkedet, og prisfald er nu afløst af prisstigninger – men heldigvis i moderat tempo modsat København og Århus.

”Boligmarkedet i Trekantområdet er i 2018 endelig kommet i balance”, udtaler Johs. Andersen, som er indehaver af Trekantområdets største mæglervirksomhed EDC Domus med afdelinger i alle Trekantområdets byer.

”Under boligkrisen steg antallet af udbudte boliger markant, mens køberne forblev afventende. Heldigvis er køberne vendt tilbage og i dag oplever vi, at der er mange førstegangskøbere i markedet som både har mod og så meget styr på deres økonomiske situation, at de kan indtræde på boligmarkedet. Og det er først i 2018 der er kommet balance mellem udbud og efterspørgsel.

Historisk set har det altid været en god investering at komme ind på boligmarkedet. Det ser også ud til at være tilfældet de kommende mange år” fortsætter ejendomsmægler Johs. Andersen.

Alle byer i Trekantområdet har oplevet fremgang i antallet af handlede ejendomme i forgange år. Det er specielt antallet af handlede villa/rækkehuse, som har haft den største fremgang med en stigning på 8 % i 2018, hvoraf der i 6000 Kolding er handlet 19% flere villa/rækkehuse end i 2017. I 7000 Fredericia er der alene 1% fremgang i samme segment. Igen i det forgangne år oplevede 7080 Børkop en solid fremgang på 16% i antallet af handler. Børkop har fortsat en rivende udvikling og er blevet Trekantområdets hurtigst voksende by.

Til gengæld er antallet af handlede ejerlejligheder faldet med 9 % i Trekantområdet, hvor Kolding har oplevet et fald på ikke mindre end 15%. Men ejendomsmægler Johs. Andersen er ganske fortrøstningsfuld trods faldet: ”Der har siden 2014 været en markant stigning af handlede ejerlejligheder og på et tidspunkt må kurven knække, og faldet i 2018 udløser ikke alarmsignaler, men er måske mere et spørgsmål om at sælgernes forventninger til priserne skal tilpasses købernes prisforventninger” udtaler Johs Andersen.

”Vi forventer også et positivt og stærkt boligmarked i 2019 med prisstigninger på 2-3% i Trekantområdet dog med lokale udsving” fortsætter Johs. Andersen.

”Vi vil nok opleve, at omegnsbyerne vil tiltrække flere købere, da prisudviklingen har været mindre der end i de større byer i Trekantområdet. Boligmarkedet er fundamentalt rigtig sundt i disse år og det er altid afgørende, at man ikke ser ens bolig som spekulationsobjekt, men heldigvis tyder meget på stigende boligpriser de kommende par år i Trekantområdet” slutter EDC Domus indehaver Johs. Andersen.

For yderligere spørgsmål kan Johs. Andersen kontaktes direkte på 4094 7172 eller mail Johs@edc.dk

http://www.vw-fredericia.dk/?gclid=Cj0KCQiA37HhBRC8ARIsAPWoO0xwqrnDkldfoKMFxtisjKIA2KLUt3OBj2oScJX61fUt6tucz9XFTKoaAm_AEALw_wcBAnnonce