Børne- og Socialminister Mai Mercado besøgte i dag Fredericia Produktionsskole, Klub Korskær og UngKP. Hun var inviteret af De Konservatives spidskandidat, David Gulløv, der ønskede at sætte fokus på unge og unges muligheder i i situationer, hvor opvæksten måske ikke har været optimal.

Forstander Martin Petersen var stolt over, at ministeren kiggede forbi.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Flaget var hejst i anledningen af, at ministeren var kommet, fortalte forstander Martin Petersen. Det fik ministeren til at smile og takke. Mai Mercado gik straks i gang med at spørge og møde de spændte elever. Flere fortalte om deres forløb, drømme og fremtidsplaner, en af dem var Samantha: “Jeg vil være maler, så, når jeg er færdig med forløbet her. Så jeg vil på Teknisk Skole.”

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Forstander Martin Petersen fra Fredericia Produktionsskole gav Mai Mercado en grundig præsentation af skole, rammer, muligheder og udvikling i de senere år.

Tavlen viser elevernes placering. De kan opnå 14, som er det højeste. Det motiverer eleverne at få “karakter” for deres indsats. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Martin Petersen fortalte også om karaktertavlen, hvor man kunne se, hvordan det går og få et samlet overblik. “Vi ser også på de sociale kompetencer og herunder, hvor god en kammerat man er. Vi skulle gerne kunne sende de unge mennesker videre ind på en erhvervsuddannelse; det kan mange komme, men man skal også være klar til det – og gerne blive på uddannelsen. Vi tror på, at et godt forløb her giver en gode muligheder. Nogle gange sender vi flere af sted sammen, og det har også hjulpet.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Nogle er vel også skoletrætte, spurgte Ministeren. 

“Ja, det er de, og de forløb, vi kører bringer lysten tilbage, det er i alt fald målet”, svarede forstanderen.

Mai Mercado nød besøget, hun spurgte ind til mange ting, og var meget interesseret i at høre lærere og elever fortælle. Og så havde Fredericia Produktionsskole mange ting, som hun kunne bruge privat, som f.eks. det tøjstativ, der blev vist på metalværkstedet. “Det er jo noget alle piger, kan bruge”, bemærkede hun og grinte.

Eleven Mohammed fra Fredericia Produktionsskole imponerede ministeren.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Det var også en meget stolt forstander Martin Petersen, som viste rundt.

“Det er første gang, at vi har ministerbesøg i min tid. Det er fantastisk at få den mulighed, og få den opmærksomhed. Og så lige i denne tid, hvor skoleydelsen har haft stor betydning for produktionsskolerne. Eleverne har glædet sig til, at ministeren skulle komme, det har helt klart været noget andet end til hverdag, og at hun så interesserer sig så meget for vores skole, og giver sig tid til eleverne, gør det kun ekstra værdifuldt”, sagde Martin Petersen.

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

I design var eleverne ved at sy juletøj, ponchos og andre kreative ting. Læreren Jeanet fortalte ministeren om de mange designs eleverne arbejder med, deres hverdag og viste produktioner.

Da tiden var gået, overrakte skolens elever en gave til ministeren, som blev meget glad og takkede for det fine besøg og præsentationen af skolen.

Klub Korskær og UngKP

Efterfølgende suste både ministerbil, avisbil og kandidatbil af sted mod Medborgerhuset i Korskærparken, hvor ministeren skulle møde de unge brugere af faciliteterne, samt hører om de tilbud, som området har på programmet.

Jacob og Frank tog imod ministeren.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Jacob bød velkommen og fortalte, at den klub, han styrede på stille dage havde 30 børn og unge, men på travle dage 75. Herefter viste Frank rundt, fortalte om huset og de muligheder, som det giver. Han arbejder selv lige nu med et projekt med mænd. “Det er mennesker, som skal have hjælp, de er måske kørt fast, her skal vi se om, vi ikke kan hjælpe den videre. Nogle har aldrig færdiggjort deres uddannelse, nogle er gået i stå. Vi arbejder på at give dem en meningsfuld hverdag og et bedre liv,” sagde Frank.

 

Menuen fra Medborgerhusets køkken er populær. Ministeren selv bemærkede, at det var mange år siden, at hun havde fået, “Brændende Kærlighed”.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Der blev også tid til at møde to af de yngre rollemodeller fra UngKP, Husnan og Helal, der fortalte om deres rejse fra at spille PlayStation til at yde noget for andre. Det roste ministeren:

“Det er sejt. Det er flot, at I tager opgaven på jer. Det er flot gået. Jeg har stor respekt for, at I gør noget frivilligt og engagere jer i jeres nærområde.”

Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

“Vi gør en forskel, vi er interesseret i det. Det er godt for vores fremtidige cv. Vi nyder det faktisk. Klubben er god, og mange mennesker kan godt lide, at vi er her. Mange af de små ser også op til os, fortalte Husnan og Helal.

“Vi havde nok været derhjemme og spillet PlayStation og spildt vores tid,” griner Husnan, da han fortæller sin historie.

Hindbærsnitter og spørgetid.
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.

Der er nu hindbærsnitter og spørgetid, og den bruger to unge drenge til at spørge Mai Mercado, hvorfor hun ville være politiker.

“Jeg kommer ikke fra en politisk familie, som mange andre, så det var faktisk lidt tilfældigt. Jeg mødte en hjemløs, der fortalte mig sin historie. Han havde levet et almindelig familieliv, men så ville konen skilles, han begyndte at drikke, livet faldt fra hinanden. Det gjorde et indtryk. Jeg meldte mig ind i et politisk parti. Det var lidt ungdomsoprørsagtigt. Nu har jeg været politiker i mange år. Og der er også lyse og mørke sider ved det. Sådan nogen som jer, I er lyse, så kan man godt overleve, at man får nogle grimme beskeder fra andre en gang imellem”, sagde ministeren til de to drenge. Både Husnan og Helal vil på gymnasiet, og Husnan ved, at han vil noget med matematik, mens Helal ikke ved det endnu, men en ting kunne de blive enige med ministeren om, det var at stemme den 21., selvom de ikke havde stemmeret endnu, så kunne de godt forstå, at man ikke må tage noget for givet.

Ministeren nød at høre om UngKP og roste Hasnan og Helal for deres arbejde. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia Avisen.