Rammerne for iværksætteri i Fredericia Kommune bliver konstant udvidet. Vi var i dag med virksomhedskonsulent Stephen Bihl fra Business Fredericia og Teater Figulettas ildsjæl Bonnie Lykke, da der skulle ses på mulighederne for, at en kunstner kunne rykke ind på Bülows Kaserne.

Bonnie Lykke brænder for dukketeater, og du har sikkert set nogle af hendes dukker i bybilledet, når hendes dukker sammen med dygtige skuespillere, slipper det indre barn fri.

Det er blevet til mange dukker, og de hober sig op. I dag har Bonnie faktisk kun en lagerplads uden for Fredericia, så hun har brug for mere plads, til en fornuftig pris.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

“Planen er jo på et tidspunkt, at vi skal have vores eget dukketeater i Fredericia” siger Bonnie, der er mange ting og planer, så måske er Bonnie en sand iværksætter.

Stephen Bihl låser op, det er lidt spændende, jeg har aldrig selv været her i denne enorme bygning før. Det emmer af fortid, men det er også det perfekte ved stedet, at man med fortidens erindringer kan skabe nye virksomheder og ideer.

Jeg er fluen på væggen idag og følger Bonnie og Stephen rundt i det ene lokale efter det andet, fyldt med muligheder.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

“Planen er jo at man selv er med til at gøre stedet til sit eget”, siger Stephen. Det skal ikke være sådan, at man bare får det hele forærende, det skal vokse i fællesskab og med behovene hen af vejen. Bonnie snakker lidt om døren måske er for smal, men det er der løsninger til, Stephen har en plan.

Stephens plan.
Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Vi går nu ud i den store flotte gård, krydser over, som var vi soldater, direkte mod nogle store porte, man kender fra automobilværksteder. Det er mere industrielt end kontoragtigt, jeg kan godt se på Bonnies øjne, at det er tæt på at være perfekt. I denne del er planen, at der skal være mulighed for at lave prototyper, inde i lokalet ved siden af er der udsugning så det giver muligheder.

Foto: Thomas Lægaard, Fredericia Avisen.

Jeg tror, at Stephen og Bonnie er et netværksmatch, men resten af forhandlingerne vil jeg lade dem styre, i stedet når jeg at tænke, har du en drøm eller en ide, så tag fat i Business Fredericia.