Bestyrelsesformand i Fredericia Håndboldklub, Bent Jensen, ser frem til at ligaen starter i aften, når Fredericia hjemme tager imod Skanderborg-Aarhus Håndbold. Samtidig fortæller han, at klubben har klare ambitioner om at stå på øverste trin på sigt.

Guðmundur Guðmundsson løfter klubben, det er Bent Jensen ikke i tvivl om, og den ankomst vil få betydningen for klubbens rejse de kommende år. Sidste år spillede Fredericia HK sig til en historisk slutspilsplads, i år skal der lægges et nyt lag på.

– Vi ser frem til at komme i gang. Jeg har set træningskampene, og det har været en fornøjelse at se, men jeg indrømmer gerne, at det var lidt malurt i bægeret, at vi tabte i Skive, men lad os se frem. Jeg har set mange positive takter i optakten, og dem forventer jeg også, at vi får at se i aften, siger bestyrelsesformand i FHK, Bent Jensen.

Guðmundur Guðmundssons ankomst og hele organisationen bag FHK er klar, og det betyder noget, slår Jensen fast.

– Jeg har en klar forventning om, at vi kommer til at ligge i den øverste halvdel, og gerne i top-4-6. De forstærkninger vi har fået, er klart et løft fra sidste år. Vi har gearet op hele vejen rundt, og det løft ser man tydeligt, også med Gudmundurs ankomst. Det har betydet meget for holdet. Det er en kapacitet, der er kommet der, og det løfter holdet og hele organisationen, siger han og tilføjer:

– Han har allerede gjort det. Han har en enorm viden, målsætninger og visioner for, hvordan holdet skal spille, og det er en succes, og vil blive en endnu større succes. Her har man en mand, der ved, hvordan man vinder håndboldkampe.

FHKs rejse er kun lige begyndt, og det at styrke holdet på flere positioner vil også styrke det håndboldbrand, der er i Danmark, og det er i alles interesse, mener bestyrelsesformanden.

– Jeg har ikke snakket med nogen om vores indkøb, men jeg er sikker på, at dem der interesserer sig for håndbold ser, at vi har gang i noget godt. Alle ønsker et styrket brand, og det er vi med til at gøre noget ved. Det er naturligvis også godt, at et godt hold som Aalborg er blevet endnu bedre, og at Mikkel Hansen spiller i den danske liga, siger bestyrelsesformanden og uddyber:

– Jo bedre spillere, man har og udvikler – jo bedre spillere, man møder, jo bedre bliver man selv. Det er sjovere at spille kampe mod de stærkeste.

Hvor tror FHK ender i år og hvordan ser du klubbens udvikling i fremtiden?

– Jeg tror, at vi lander mellem top 3-4 i år, og så er vores ambition på sigt at stå på det øverste trin på trappen, og derfor skal vi lægge lag for lag på. Nu spiller vi turneringen, jeg tror, at vi har materialet og går det vores vej, så er det inden for rækkevidde med målsætningen i år, slutter Bent Jensen.