Fredag aften gæstede pop-duoen Fredericia hvor de gav en eksemplarisk fremvisning i musikalitet, ironi og fortællerglæde. Kun støttet af en guitarist, klarede de sig gennem flere årtiers sange med høj cigarføring.

Enhver karoke-bar i Danmark med respekt for sig selv har Back To Backs største hit, “Jonathan”, på listen over numre man kan give sig til at synge. Men som folk der har prøvet ved, så kræver det en rimelig stærk vokal, og det har Morten Remar. Selvom han efter 35 år som sanger i 2016 debuterede som romanforfatter med bogen “Amok”, holder hans stemme endnu sin glød og glans. Han har i alt fået udgivet 5 bøger indtil nu med base i Viborg. Kreativiteten har aldrig fejlet noget, og det fremmødte publikum fik i Tøjhuset mulighed for at høre en veloplagt Morten Remar, der sammen med den anden halvdel af Back To Back, Nis Bøgvad, fortalte anekdoter og baggrunde for deres kendte sange.

Men det er godt klaret, at deres sange holder endnu. Selvom ungdommen måske har sluppet sit tag, så sidder melodierne og teksterne endnu lige i skabet. Siden at makkerparret i 1986 dannede Back To Back har de formået at skabe 5 albums:

Den første (1987), Crackstreet (1989), Gløder af håb (1991), Solfanger (2001) og Popfiction (2003). Alle 5 albums vidner om dygtig sangsnedkeri med en fremragende og genkendelig vokal fra Morten Remar. Så fascinerende var det også at høre ham synge i Tøjhuset, hvor han uden problemer matchede de bedste segmenter fra deres sangkatalog. Både “Jonathan” og “En som dig” har millioner af afspilninger på Spotify, og det er især fordi de er tidsløse klassikere med summen af dansk popmentalitet som vi husker den fra dengang i 1980’erne og 1990’erne.

Morten Remar for fuld udblæsning (Foto: AVISEN)

Gruppen er gået fra hinanden flere gange, men i 2016 begyndte de igen at optræde sammen. Under Coronakrisen har også de været nød til at finde de løse ender, men begge har haft flere heste at spille på. Nis Bøgvad har også arbejdet på en lang række film- og tvproduktioner. Det er dog i Back To Back de begge finder den nostalgiske del af publikum frem, når sangene kan høres som en tidsrejsende på opdagelse i fortiden.

Derfor var det også nemt for gæsterne i Tøjhuset at lade sig rive med af den hyggelige stemning. Man fornemmede klart at trioen på scenen hyggede sig, og det smittede gevaldigt af på publikum. Hvor mange af de kommende arrangementer i Tøjhuset er flyttet til teateret, så blev dette holdt på selve Tøjhuset. Det gavnede stemningen og melodierne, der fortsat kan fortolkes og give musikaliteten et ekstra spark til sanserne.

Gode fortællinger (Foto: AVISEN)

Leave a Reply