Drømmer du om at arbejde med robotter, datacentre, vindenergi, højspænding, kraftværker eller om at få Danmarks bredeste tekniske lederuddannelse. Eller kender du nogen, der gør? Den 5. marts kan alle interesserede blive klogere på de mange muligheder, som maskinmesteruddannelsen giver, når FMS i Fredericia åbner dørene i fire timer.

De kommende måneder skal en masse kommende studenter til at finde ud af, hvilken uddannelse de skal søge ind på. Og en af de muligheder, som både henvender sig til unge med studenterhue og svendebrev, er maskinmesteruddannelsen, som kan læses på FMS i Fredericia.

Lørdag den 5. marts holder FMS åbent hus for at potentielle kommende studerende kan få et smugkig på uddannelsen, studiemiljøet og faciliteterne.

Rektor Jens Færgemand Mikkelsen glæder sig til – sammen med en masse af de nuværende studerende – at tage imod forhåbentligt rigtig mange gæster.

– Der er sket rigtig meget med maskinmesteruddannelsen de sidste mange år, og vores åbent hus-arrangementer giver os mulighed for at give de besøgende et indtryk af, hvor mange muligheder, der faktisk er med en maskinmesteruddannelse i dag. Den tid er forbi, hvor det primært var en maritim uddannelse. I dag er det Danmarks bredeste tekniske lederuddannelse, og næsten 90 procent af maskinmestrene arbejder i land, fortæller Jens Færgemand Mikkelsen.

I dag finder man tidligere studerende fra FMS i alt fra energisektoren, industrien og byggebranchen- ja stort set alle virksomheder, der driver og vedligeholder større tekniske anlæg eller beskæftiger sig med teknisk udvikling eller support, har maskinmestre ansat.

Lav arbejdsløshed

Dørene på skolen åbner klokken 10.00 til 14.00, hvor der blandt andet er oplæg om uddannelsen, ligesom de studerende på skolen giver guidede rundture. Denne lørdag er der helt undtagelsesvist undervisning på skolen, så de besøgende rigtigt kan danne sig et indtryk af, hvordan både klasseundervisningen og værkstedsundervisningen foregår.

– De studerende er rundvisere, fordi de er de bedste til at fortælle, hvordan livet er som maskinmesterstuderende. De svarer også gerne på alle de spørgsmål, man måtte have – for eksempel om deres motivation og begrundelse for at vælge netop dén uddannelse, siger Jens Færgemand Mikkelsen.

Han fortæller, at nogle af de hyppigste begrundelser for at vælge en maskinmesteruddannelse er den store alsidighed, den lave arbejdsløshed og – som noget nyt – angiver mange studerende også, at de vælger maskinmesteruddannelse, fordi de gerne vil arbejde med miljø og bæredygtighed.

– Der er ingen tvivl om, at maskinmestre får en hovedrolle i den grønne omstilling, som vi står overfor. Det har de allerede i dag, og det bliver endnu mere udtalt i fremtiden, siger han.

FAKTA:

Hvem kan tage maskinmesteruddannelsen?

Maskinmesteruddannelsen henvender sig både til studenter og håndværkeruddannede. I første omgang vil det dog være studerende med en HHX, HTX eller STX, der kan søge ind i Sønderborg. De første 3 semestre på uddannelsen består nemlig af værkstedsskole og virksomhedspraktik, og disse semestre kan håndværkeruddannede få merit for. De skal til gengæld følge og bestå et teoretisk adgangskursus på et halvt år, hvor de læser matematik og fysik på B-niveau og dansk og engelsk på C-niveau.
De studerende mødes på 4. semester, og studerer sammen på de resterende 6 semestre.
Se mere på fms.dk

Åbent hus

FMS holder åbent hus på begge deres skoler:

Esbjerg, lørdag den 26. februar, kl. 10.00-14.00

Fredericia, lørdag den 5. marts, kl. 10.00-14.00.