I en tid hvor dagpengene bare i år er slået 14 år tilbage i deres værdi, vil Venstre nu gøre det endnu mere umuligt for danskerne at få økonomien til at hænge sammen, hvis de mister jobbet.

Mens de økonomiske vismænd advarer om et fald i beskæftigelsen på mere end 100.000, foreslår Venstre nu, at dagpengeløftet skal skæres væk. En fuldstændig absurd ide, lyder det fra 3F’s forbundsformand.

– Jeg er godt nok ikke særlig imponeret over Venstre. I en tid hvor inflationen er tårnhøj og vi ser ind i en nedgang i beskæftigelsen, vil Venstre skære ned i dagpengene. Det er det stik modsatte, der er brug for, for at en familie kan få det til at hænge sammen, hvis den ene forælder skulle være så uheldig at miste sit arbejde. Det er et absurd forslag fra Venstre, siger 3F’s forbundsformand Henning Overgaard.

– Der er over to millioner danskere, der betaler ind til en a-kasse for at have en tryghed, hvis de mister jobbet. Den tryghed vil Venstre nu slå ned under gulvbrædderne, siger Henning Overgaard.

Årsagen til Venstre igen vil skære i dagpengene, er ifølge Venstre, at det skal kunne betale sig at arbejde. En påstand, der ikke holder i virkeligheden, da man aldrig kan få mere end 90 procent i dagpenge af sin tidligere løn. I realiteten slår beskæftigelsen rekorder, dagpengeledigheden er lav og antallet af kontanthjælpsmodtagere er rekordlavt og mange af dem er kommet i arbejde.

Desværre er det ikke det eneste håbløse forslag, som Venstre præsenterer i deres 2030-plan. De lægger op til en yderligere sænkelse af beløbsordningen, fjerne hjælpen til børn i fattige familier, skære i hjælpen til unge svage kontanthjælpsmodtagere og afskaffe seniorjobordningen.

– Det er åbenbart vigtigere for Venstre, at der kommer endnu billigere arbejdskraft, end at danske lønmodtagere får ordentlige løn og ansættelsesvilkår. De vil genindføre ‘fattigdomsydelserne’ til skade for de mest sårbare og dem der har mindst. Det vil give flere børn, der vokser op i fattige familier. Og så de vil afskaffe seniorernes mulighed for at have en tilknytning til arbejdsmarkedet. Det er dybt godnat, siger Henning Overgaard.

Det er dog positivt, at Venstre vil prioritere 400 millioner kroner til et løft af erhvervsskolerne.

– Det er så absolut nødvendigt, at der sættes flere penge af til at løfte kvaliteten på erhvervsskolerne, hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling. Derfor er det trods alt godt, at Venstre har husket det i deres 2030-plan, siger Henning Overgaard.