Middelfart Kommune er kåret som Årets almene kommune. Prisen, som blev uddelt tirsdag aften, er Boligkontoret Danmarks Jubilæumspris. Den gives til en dansk kommune, som er særlig dygtig til at samarbejde med almene boligselskaber i forbindelse med fx renovering, nybyggeri og boligsociale projekter.

Opførelsen af 140 attraktive almene boliger fordelt geografisk over hele Middelfart Kommune. Brugen af almene boliger som driver for lokal udvikling. Og et ekstra godt blik for samarbejdet med Boligforeningen Lillebælt.

Det var blandt de tungtvejende argumenter, da Boligkontoret Danmark i går aftes udpegede Middelfart Kommune som vinder af foreningens jubilæumspris “Årets almene kommune”, foran Horsens, Vejen og Esbjerg kommuner.

Borgmester i Middelfart Kommune Johannes Lundsfryd Jensen modtog prisen ved et politisk debatarrangement i forbindelse med Boligkontoret Danmarks 70 års jubilæum.

Her var der netop fokus på almene boliger og den værdi, de kan skabe for samfundet.

– Jeg er rigtig glad og stolt over prisen. Det er en anerkendelse af vores satsning på almene boliger, og den måde vi bruger dem aktivt til at skabe ny vækst og bæredygtig byudvikling i hele vores kommune.

– Boligforeningen Lillebælt har mindst lige så stor ære af prisen, for vi har fundet ind i et fantastisk samarbejde, hvor der er plads til at tænke visionært, så vi får omsat alle de muligheder, der ligger i alment byggeri, til fordel for forskellige grupper af borgere og lokale fællesskaber, forklarer borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd Jensen.

Boligkontoret Danmark har i deres bedømmelse også fremhævet Middelfart Kommunes evne til tænke helhedsorienteret i planlægningen af nye almene boliger, så der har kunnet etableres godt beliggende, velfungerende og fremtidssikrede boliger i flere størrelser, til en fornuftig husleje.

FAKTA:
  • Over de næste to år bliver der opført 140 nye almene boliger i Middelfart Kommune. I Middelfart, Skrillinge, Nørre Aaby og Ejby.
  • De nye almene boliger indgår i en strategi om at styrke bæredygtig byudvikling i hele Middelfart Kommune.
  • Boligkontoret Danmark uddelte prisen “Årets almene kommune” som led i sit 70 års jubilæum.
  • Udover æren modtager Middelfart Kommune en indrammet plakat af Leif Sylvesters gavlmaleri ‘Fra alle sider’, som i dag pryder den almene boligbebyggelse Søhusene i Nakskov almene Boligselskab. Maleriet symboliserer mangfoldigheden i vores almene boligområder.
  • Sådan blev vinderen fundet:
    Boligkontoret Danmark administrerer godt 32.000 lejeboliger for 59 boligselskaber i hele landet. Alle boligorganisationer har haft mulighed for at indstille ‘sin egen’ kommune til prisen.  Udskilningsløbet endte med fire nomineringer til ‘Årets almene kommune 2018’: Esbjerg, Vejen, Horsens og Middelfart, som alle yder en særlig indsats for og med de lokale almene boligorganisationer.
    Herefter er de nominerede kommuner vurderet ud fra en række parametre af en dommerkomité bestående af medlemmer fra Boligkontoret Danmarks bestyrelse, Kommunernes Landsforening og BL – Danmarks Almene boliger.
annonce

 

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here