Ulykker på skiferien kan sende økonomien off-piste

0
136
ski

SKI/FORSIKRING: Hvis uheldet er ude på skiferien, kan vente en stor regning, og det er en unødvendig souvenir. Tag overskuddet med på pisten og undgå ubehagelige økonomiske overraskelser ved at tjekke to forsikringer, lyder det gode råd til fra det kundeejede GF Forsikring.

En halv million danskere, heriblandt også mange i Trekantområdet, pakker inden længe kufferten til den årlige skiferie. SOS International registrerede 1700 skiskader i vintersæsonen 2017/2018.  Derfor bør skituristers forberedelser til ferien inkludere et tjek af to væsentlige forsikringer: Ansvarsforsikringen og rejseforsikringen.

Skiferien kan nemlig ende med en stor efterregning, hvis uheldet er ude, og der ikke er styr på forsikringerne. Det gælder både hvis man løber ind i en anden person på pisten, der kommer alvorligt til skade, eller hvis man selv kommer ud for et uheld.

Tag indboforsikringen med på ferie

De vil sikkert overraske en del i Trekantområdet, at deres indboforsikring er væsentlig, hvis de kommer i den uheldige situation at forvolde skade på andre skiløbere. 

– Indboforsikringen har ofte ansvarsdækning, men det er vigtigt at være sikker, inden man tager på skiferie. Bliver du erstatningsansvarlig for skade på en anden skiløber, så kan det nemlig blive meget dyrt, og så er det surt at være uden ansvarsforsikring, fortæller Pia Golsche Knappe, der er leder af GF TrekantOmrådet med kontorer i Erritsø ved Fredericia samt i Billund.

Vis overskud på pisten: Kend de 10 FIS-regler

Vel ankommet til sneen, kan travlheden på pisterne give anledning til pressede situationer, når utålmodige og erfarne skiløbere blander sig med helt grønne nybegyndere eller mindre erfarne skiløbere.

For at undgå uheld på pisterne har Det Internationale Skiforbund udarbejdet “FIS-reglerne”, 10 regler, som bliver betragtet som en international færdselslov for skiløbere. Reglerne er ikke lov i juridisk forstand, men bruges til at afgøre, hvem der er skyld i ulykker med skiløbere og snowboardere. Derfor kan man bruge rejsen til destinationen til at læse op på teorien, så man kan indtage pisterne med en vis portion overskud. 

Husk rejseforsikringen

Er uheldet alligevel ude, så lyder den enkle anbefaling, at man hurtigst muligt kontakter sit forsikringsselskab.

For at sikre sig et smidigt forløb skal man huske at medbringe det blå EU-sygesikringskort i bagagen og også kontrollere, at kortet ikke er udløbet. Kortet dækker dog ikke hjemtransport, så inden kufferten lukkes, er det gode råd at sikre sig, at man har en rejseforsikring.

– Får man brug for hjemtransport med ambulancefly, så kan regningen blive stor. Det blå EU-sygesikringskort dækker ikke hjemtransport. Derfor bør man undersøge, at man har en rejseforsikring, der bl.a. dækker hjemtransport, slutter Pia Golsche Knappe fra GF Forsikring i Trekantområdet.

PÅ SKIFERIE MED OVERSKUD: Inden man spænder ski eller snowboard på og drøner ned ad pisten, bør man undersøge om man er godt dækket med rejseforsikring og ansvarsforsikring, lyder rådet fra GF Forsikring i Trekantområdet

FIS-reglerne

1. Respekt
Skiløbere/snowboardere skal opføre sig på en måde, så han ikke udsætter andre for fare.

2. Kontrol
En skiløber eller snowboarder må køre med kontrol. Han skal tilpasse hastigheden og måden at opføre sig på efter sit personlige niveau og til forhold som terræn, sne og vejret og trafik på pisten.

3. Rutevalg
En skiløber eller snowboarder, der kommer bagfra, skal altid vælge en rute, så han ikke udsætter forankørende for fare.

4. Overhaling
En skiløber eller snowboarder må overhale forankørende under forudsætning af, at han efterlader nok plads til, at den forankørende kan foretage enhver bevægelse.

5. Indkørsel, start og bevægelse op ad bjerget
En skiløber eller snowboarder, der kører ind på en pist, starter efter standsning på en pist eller bevæger sig op ad bakken, skal kigge op og ned ad pisten for at sikre sig, at han kan gøre det uden at skade sig selv eller andre

6. Standsning
Med mindre det er absolut nødvendigt, skal en skiløber eller snowboarder undlade at stoppe på pisten, hvor den er smal eller sigtbarheden er dårlig. Efter et fald på et sådan sted, skal man flytte sig væk fra pisten hurtigst muligt.

7. Til fods
En skiløber eller snowboarder, der enten kravler op eller ned på pisten til fods, skal gøre det i kanten af pisten.

8. Skilte og markeringer
En skiløber eller en snowboarder skal respektere alle skilte og markeringer.

9. Ulykker
Ved uheld på pisten har enhver pligt til at yde hjælp, hvis det er nødvendigt.

10. Identifikation
I tilfælde af en ulykke skal enhver skiløber eller snowboarder og vidner, hvad enten de er ansvarlige for ulykken eller ej, udveksle navne og adresser.

Kilde: portalen skisport.dk https://www.skisport.dk/artikler/skiltene-paa-pisten/

https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere