Teknik- og Miljødirektør Thorbjørn Sørensen konstitueres i stillingen som kommunaldirektør i Middelfart Kommune

0
393
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Middelfart AVISEN

Teknik- og Miljødirektør gennem 12 år, Thorbjørn Sørensen, træder pr. 1. august ind i stillingen som kommunaldirektør i Middelfart Kommune – indtil Steen Vinderslevs afløser fundet.

At rekruttere en ny kommunaldirektør er ikke en opgave, der kan klares på et par uger. Forventningen er snarere, at kalenderen er på vej til at skifte mellem 2019 og 2020, før der er fundet en afløser for Steen Vinderslev, der har fået nyt job som kommunaldirektør i Furesø Kommune. 

– Derfor har jeg i dag bedt om og fået økonomiudvalgets opbakning til, at vi konstituerer Thorbjørn Sørensen som kommunaldirektør indtil en ny kan tiltræde, fortæller borgmester Johannes Lundsfryd Jensen. 

Thorbjørn Sørensen har været Teknik- og Miljødirektør i Middelfart Kommune siden 2007 og kom dengang fra en stilling som miljøchef og vicedirektør for teknik og miljø i det daværende Fyns Amt. 

– Med Thorbjørn i spidsen for den kommunale organisation kan vi fortsætte med at arbejde med sikker drift og de vigtige udviklingsdagsordner, vi har sat for kommunen. Thorbjørn har stor erfaring, indsigt og vilje og står for at finde konstruktive løsninger på tværs af hele organisationen. Det er også væsentligt, fordi vi står over for en budgetlægning, hvor vi endnu ikke kender bundlinjen, fordi økonomiaftalen mellem Regeringen og Kommunernes Landsforening endnu ikke på plads. Det gør det unægteligt til en noget sværere opgave end sædvanligt for os i kommunerne at lægge vores budgetter for de kommende år, konstaterer Johannes Lundsfryd Jensen. 

Thorbjørn Sørensen ser konstitueringen som en spændende udfordring: 

– Nu har jeg haft det privilegie gennem 12 år at være teknik- og miljødirektør i en velfungerende kommune, hvor der er et godt og tæt samarbejde mellem byråd og administration. Så selvfølgelig stiller jeg mig til rådighed for den her opgave, siger Thorbjørn Sørensen. 

Indtil den nye kommunaldirektør kan tiltræde, består direktionen i Middelfart Kommune af børn- unge og fritidsdirektør Charlotte Houlberg, social- og sundhedsdirektør Mette Bostrup og teknik- og miljødirektør Thorbjørn Sørensen, der altså konstitueres som kommunaldirektør.