Storbrand i Fredericia næsten slukket

0
179
Branden i Snoghøj er endelig ved at være slukket Foto: Maj-Britt Andreassen, Middelfart AVISEN.
Branden i Snoghøj er endelig ved at være slukket Foto: Maj-Britt Andreassen, Middelfart AVISEN.

Branden på Vesterballevej 7a i Fredericia er nu næsten slukket, dog kan der eventuelt blive behov for yderligere efterslukning. Hjemmeværnet bistår med afspærring af indsatsområdet, mens det kommende arbejde for myndighederne står på.

Læs også: Indsatslederen var den store brand: Der går flere timer med efterslukningen

Beboere i det evakuerede område kan nu vende tilbage og de, der har skullet forblive inden døre, kan gå ud igen. Dog er industriområdet mellem Lyngsoddevej og Vesterballevej stadigt afspærret. Sydøstjyllands Politi anmoder stadigt om, at nysgerrige ikke søger mod stedet, hvor myndighederne fortsat arbejder.

Læs også Industribrand i Snoghøj

I løbet af branden blev der udviklet kraftig røg, og antagelsen var og er, at den var giftig at indånde. Om det reelt var tilfældet vil være en del af de videre undersøgelser og søges bl.a. afklaret ved en undersøgelse af, hvilke materiale og stoffer, der blev omfattet af branden. Der er ikke på nuværende tidspunkt bekræftede oplysninger om, at nogen beboere eller lign. er blevet dårlige som følge af røgen – men hvis man skulle føle sig dårlig og har været udsat for røgen, så skal man søge læge.

Der blev på et tidspunkt i forløbet af de involverede myndigheder besluttet at iværksætte evakuering af området mellem motorvej E20 og Snoghøj Landevej indenfor røgfanen for at forebygge påvirkning af røgen. En del beboere i området og nogle institutioner blev evakueret af politiet i samarbejde med redningsberedskabet. På Snoghøjvej blev således 18 huse evakueret, på Fregatvænget blev 9 huse evakueret, på Matrosvænget 14 huse og på Vesterballevej blev over 100 personer evakueret fra flere virksomheder. Fra børnehaven Brohaven blev ca. 65 børn afhentet af forældre.

Som tidligere oplyst skal det nu nærmere undersøges, hvordan branden opstod. Det formodes på nuværende tidspunkt stadigt at være sket som følge af arbejde på bygningens tag med tagpap. Myndighederne vil først senere kunne starte undersøgelserne på brandstedet af sikkerhedshensyn. Der er ikke yderligere oplysninger om dette på nuværende tidspunkt.

Læs også Industribrand i Snoghøj

https://fredericiaavisen.dk/wp-content/uploads/2019/01/img_4726-1.mov

Videoafspiller00:0000:15Videoafspiller00:0000:23Videoafspiller00:0000:20

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here