Stort datacenter skal huse 150 medarbejdere og kommer til at koste 4,5 milliarder kroner. 4,5 milliarder kroner. Så mange penge vil Google bruge på sit tredje datacenter i Danmark, der skal ligge på en mark i Taulov ved Fredericia.

Tilbage i 2015 købte Google de 73 hektar markjord, men mandag kunne man løfte sløret for de endelige planer. Det skriver Google Danmark i en pressemeddelelse.

“Det vil skabe nye danske arbejdspladser og bidrage positivt til økonomien, både lokalt og i resten af landet,” siger Malou Aamund, direktør for Google i Danmark, i en pressemeddelelse.

1.500 mand skal nu efter planen i gang med at omdanne det store erhvervsområde til store bygninger i flere etager. Det glæder Venstres Peder Tind.

“Vi skal have arbejdshandskerne på fra første færd, og det vil vi gøre ved at give Google det setup, som de har brug for i forhold til at levere den arbejdskraft, som vi er i besiddelse af i Fredericia. Det er en kæmpe mulighed for Fredericia til at få nogle af vores borgere i arbejde, og det vil vi bruge meget krudt på med både en god service, events og alt det, vi kan gøre for at bakke op,” siger Peder Tind og fortsætter:

“Jeg ved godt, at noget af den arbejdskraft, som skal bruges vil være ekspertise, som Google skal tiltrække udefra, men jeg håber så, at vi kan vise dem, hvor god en by, Fredericia er, og hermed få dem til at bosætte sig i vores dejlige by. Det vil være oplagt at byde dem velkommen. Jeg har generelt “Fredericia-briller” på – det er en stor nyhed og en stor dag. Vi tænker lokalt på alle parametre; det gælder vores lokale virksomheder, der kan vinde på det her – og byen generelt, der skal have så meget ud af den her nyhed og spændende tid, som vi går imøde. Jeg kan garantere dig for at hele Forvaltningen er klar til at gå igang i morgen”

Strøm fra grønne energikilder

Anlægsarbejdet kommer til at vare i flere år. I 2020 ventes første etape af datacentret at stå klar, og når hele centret står færdig i 2021 ventes 150-250 ingeniører, elektrikere og datafolk at være beskæftiget.

Hvis man tager de afledte stillinger med i form af service og ydelser, anslås det, at Googles investering kan kaste 700 jobs af sig.

Og når Google tænder for strømmen, er det udelukkende strøm fra grønne energikilder, der leverer lys i lamper og servere.

Siden 2007 har Google officielt været CO2-neutral, og virksomheden agter at indgå i partnerskaber med danske virksomheder for på sigt at øge Googles investeringer i grøn teknologi. Målet er at blive så energieffektiv som muligt, lyder det.

“Når vi som virksomhed ønsker at dække vores energiforbrug med 100 procent grøn energi, gør Danmarks stærke grønne profil det til et godt sted at investere”m, siger Malou Aamund.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here