Nissens drøm blev til virkelighed: Kulgrunden bliver til moderne byggeri

0
2162
Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Middelfart AVISEN

Kulgrunden i Middelfart går inden længe fra tom grund til at være et topmoderne byggeri, tegnet af en af landets største arkitekter. Manden bag byggeriet er Michael Nissen, der længe har forsøgt at sætte gang i grunden.

Jeg havde aftalt at mødes med Michael på Kulgrunden i Middelfart. Temperaturen på bilens termometer viste 0 grader, men Kulgrunden fortjener at blive oplevet. Michael er allerede kommet, og med et stort smil hilser han mig velkommen på Kulgrunden.

Lige nu er grunden meget tom, men ved udgangen af 2022 står et moderne boligbyggeri. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Middelfart AVISEN

Historien bag grunden er lang, som navnet indikerer har den været brugt til kul, og ved marinaen har der været kajkant, hvorfra kullet er blevet lastet og losset. Siden har grunden været brugt til meget, men siden Michael Nissen i 2003 har ejet grunden, har der ikke været noget.

“Jeg købte grunden tilbage i 2003. Det er efterhånden længe siden. Jeg har forsøgt med mange ting, men det er ikke rigtig lykkedes. Vi har også forsøgt at få en udefrakommende til at prøve, men heller ikke det slog til. Jeg tror det er fordi, at erhvervsbyggerierne hellere vil ligge ved motorvejen, det kan jeg også godt forstå”, fortæller Michael.

Kulturøen i Middelfart er tegnet af samme arkitekt, der står bag Kulgrundens nye boligbyggeri. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Middelfart AVISEN

Fremtiden er på vej

De første tegninger til byggeriet er kommet fra Schmidt/Hammer/Lassen/Architects, men nye tegninger er på vej. “De er endnu flottere end de første tegninger”, lyder det fra Michael.

Arkitekten er den samme der står bag Kulturøen i Middelfart, men CV’et rummer også meget større ting, som eksempelvis Den Sorte Diamant i København. Det er altså en kendt arkitekt, der har tegnet Middelfarts nye boligbyggeri, der ligger placeret med en udsigt som er svær at overgå.

Selv på en grå og overskyet dag fejler udsigten intet. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Middelfart AVISEN

“Alle får udsigt over den gamle Lillebæltsbro. Alle terrasserne bliver vestvendte, så fra middag og frem er der sol på terrassen. Det er virkelig et stort plus”, fortæller Michael, imens han maler et billede af solnedgang bag den karismatiske lillebæltsbro. Forestillingen er flot, men jeg tror faktisk at virkeligheden i dette tilfælde overgår forestillingen.

Designet af byggeriet er også karismatisk. Som en trappe stiger byggeriet til vejrs, men man skal ikke bekymre sig så meget om højden. Det bliver 6 etager højt, men i forhold til det eksisterende byggeri i området, så vil dette ikke tage udsynet over Lillebælt, forsikrer Michael.

Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Middelfart AVISEN

Man skal heller ikke bekymre sig om hvorvidt overboen kan kigge ned på terrassen, for det er der allerede tænkt over. “Der kommer en blomsterkumme på 1 meter ud over terrassen, og det gør at man ikke kan kigge ned. Selvfølgelig når der skal luges kan det ikke undgås, men i det daglige er det bestemt ikke et problem. Og hvis folk virkelig vil se mig i badeshorts tage sol om sommeren, ja så skal de være velkomne”, siger Michael Nissen med et stort grin.

Valgfriheden er alfa og omega

Det er de lokale mæglere hos Estate Strandstoft der skal sælge lejlighederne – og for dem er valgfriheden afgørende. Det er det kunderne efterspørger, fortæller Heidi og Per Strandstoft – og Michael Nissen er helt på linje: Valgfriheden er alfa og omega for ham.

“Vi har meget stor valgfrihed for vores kunder. Både med lejligheden placering og størrelse, men også noget som hvor murene skal stå. Det kan jo godt være, at et ægtepar vil have samme kvadratmeter som en tre-værelses, men hellere vil have en større stue. Det kan vi med lethed imødekomme her. Vi har fuld frihed – næsten da, i hele byggeriprocessen”, fortæller Michael og fortsætter:

“Vi har stor frihed indtil selve betonskelettet skal bestilles, men selv derfra har vi stadig meget at skulle sige. Det er valgfriheden og friheden til den individuelle løsning der er kendetegnet for disse boliger”.

Tidsplanen er også klar: Tilladelsen til byggeriet er på vej, 7. oktober skal Middelfart Byråd tage stilling – og allerede dagen efter er Michael Nissen klar til at rulle maskinerne ind. Ved udgangen af 2022 skulle der, efter planen, stå tre helt nye bygninger med en helt igennem fantastisk udsigt.

www.eventc.dk