Morten Andersson fra Middelfart dimitterede tirsdag som betjent fra den midlertidige Politiskole i Fredericia.

Tirsdag dimitterede 48 betjente og 22 kadetter fra Politiskolen i Fredericia. En af dem var Jakob Andreassen, som glædede sig over at være blevet færdig på skolen.

“Prøv at forestille dig at være ni år og glæde dig til din fødselsdag. Jeg har samme følelse,” sagde Jakob Andreassen til Fredericia AVISEN, efter dimissionen

At være betjent er for mange en drengedrøm. Det har ikke helt være tilfældet med Jakob, men med alderen blev det en drøm.

“Det var først, da jeg blev voksen i 9. klasse, at jeg drømte om det. Der ville jeg være noget, som gav mening med livet. Politibetjent er det ultimative job, som du kan få,” fortalte Jakob, der var i praktik hos Østjyllands Politi og også kommer til at fortsætte sit arbejde der.

Jakob er østjyde, og derfor glæder han sig over, at han fik den sidste del af uddannelsen i Fredericia.

“Det er rart rent geografisk, selvom jeg savner nogle af klassekammeraterne fra Brøndby, men jeg er kommet tættere på vennerne og familien,” forklarede Jakob.

Hvordan var overgangen fra skolen i Brøndby til Fredericia?

“Det gik gnidningsfrit. Personalet har været godt, og undervisningen har ikke taget skade af det, og så synes jeg, at faciliteterne har været i top,” sagde Jakob, som flyttede til Fredericia i forindelse med skoleskiftet:

“Jeg fik at vide, at stranden var flot og voldene var smykke. Så måtte jeg se det med mine egne øjne, og det har jeg ikke fortrudt. Fredericia er en skøn by, og der er en dejlig skole, så jeg klager ikke.”

Hvad har du oplevet i Fredericia?

“Jeg har været lidt rundt, da jeg har boet her i et halvt år. Så der har skullet gå tid med andet med at løbe på atletikbanen. Fredericia er en skøn by med historie, pigerne er ligeså smykke her som i Aarhus og folk er ligeså flinke som i Aarhus,” sagde den nyudklækkede politibetjent, Jakob Andreassen

Morten slap for at stå tidligt op

En anden af de elever, som dimitterede tirsdag, var Morten Andersson, der fortalte om følelsen ved nu at være færdig.

“Det er en skøn følelse, nu er det overstået og nu skal man ud at være rigtig betjent,” sagde han til Fredericia AVISEN.

Morten startede som alle de andre elever på skolen i Brøndby, og han glæder sig over at være blevet overflyttet.

“Jeg tog af sted klokken 03:30 hver morgen, da jeg skulle til Brøndby. Jeg bor i Middelfart nu, så er det til at overkomme med turen til Fredericia. Jeg tror, at skolen her i Vestdanmark kan være med til at øge ansøgertallet til Politiskolen fra den her del af landet,” forklarede Morten.

Hvordan har det været at gå på skolen i Fredericia?

“Undervisningsmæssigt har det været det samme som i Brøndby. Lærerne er lige så dygtige her, som derovre og selve bygningerne her er nye, så det har fungeret helt fint,” sagde Morten

Morten Andersson var i praktik i Haderslev, og der kommer han også til at fortsætte som politibetjent om halvandet år, efter at han har arbejdet ved den dansk/tyske grænse.