For 41 år siden var der sidst VM i herrehåndbold på dansk grund. Dengang var en af stjernerne den lokale Mogens ‘Muggi’ Jeppesen – og tirsdag aften var han at finde i Jyske Bank Boxen. Fredericia AVISEN fangede ‘Muggi’ til et interview efter kampen.

Mogens ‘Muggi’ Jeppesen har stjernestatus i Danmark, og i Fredericia er han nok helt oppe på kult-status. Det var en nervøs sportsredaktør der fangede en af de største håndboldspillere i Fredericiansk historie – men ‘Muggi’ var som altid helt nede på jorden og stillede velvilligt op til interview.

Hvordan var VM i Boxen i forhold til VM i 1978?

“Den helt store forskel var helt sikkert, at der var over 14.000 mennesker i hallen i dag. I de haller vi spillede i dengang, der var der omkring 3.000-3.500 mennesker. Det er en væsentlig forskel”, fortæller Mogens ‘Muggi’ Jeppesen til Fredericia AVISEN.

Hvordan var det at være her i dag og se landsholdet spille?

“Det var super godt. At mærke stemningen, se spillerne og det hele. Efter en lidt sløv start kom de i gang – og så blev det jo en suveræn sejr”, fortsætter han.

Nostalgisk, at der igen er VM i Danmark

Hverken Patrick eller jeg var født, da ‘Muggi’ havde sin storhedstid, men man skal ikke være længe i Fredericia Idrætscenter til håndbold før nogen nævner de gode gamle dage med ‘Muggi’ i målet og Danmarksmesterskaber til Fredericia.

For ‘Muggi’ er det også stort, at der igen er VM i håndbold på dansk grund. Sidst var han stjernen i målet – og tirsdag aften var det Niklas Landin der tog pladsen. Men selvom der er løbet meget vand gennem åen siden ‘Muggi’ var på toppen, så følger han stadig ihærdigt med i håndboldverdenen.

Som håndboldmand, hvordan er det at se VM i Danmark igen?

“Det er jeg da sådan lidt stolt af, og også nostalgisk når sidste gang var da jeg var med for 41 år siden, da der var VM i Danmark. Så det er en god oplevelse”, fortæller Mogens ‘Muggi’ Jeppesen.

Hvor meget følger du med i håndbold i dag?

“Jamen jeg følger meget med. Når det har betydet så meget for en og været så stor en del af ens hverdag, så følger man selvfølgelig med”, fortsætter han.

Finaleplads til Danmark – og ligahåndbold i Fredericia

Med sin store erfaring er den legendariske Mogens ‘Muggi’ Jeppesen ikke bleg for at give sit bud på hvor langt Danmark kommer til dette verdensmesterskab – og så tøver han heller ikke med at lægge pres på de lokale drenge fra Fredericia Håndboldklub.

Hvordan kommer det til at gå Danmark til den her slutrunde, tror du?

“Jeg tror det bliver en finaleplads. Frankrig-Danmark”, siger Mogens, der dog ikke tør spå om det så ender med guld eller sølv til Danmarks nye nationalhelte.

Hvor meget følger du med i Fredericiansk håndbold i dag?

“Der følger jeg også med. Jeg regner med at vi får et ligahold fra næste sæson”, lyder det fra Mogens ‘Muggi’ Jeppesen.

Så du lægger lidt pres på dem?

“Det skal de have”, lyder det promte og med et lille grin fra en mand, der selv har stået for flere titler til de lokale helte fra Fredericia.

Se hele interviewet her:

annonce

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here