Lundsfryd og Mads Steffensen løste dilemmaer

0
731
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Middelfart AVISEN

Mads & Monopolet er blandt de mest lyttede radioprogrammer i Danmark. Værten Mads Steffensen bruger sit monopol til at løse lytternes udfordringer, men til KL-konferencen var det politikerne der både stillede og løste dilemmaer.

Stemmen er silkeblød og let genkendelig. Det er ansigtet og det skaldede hoved. Mads Steffensen gør sig på både TV og i radioen som vært, og danskerne elsker ham. Sammen med Borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd, Rådmand for Teknik & Miljø i Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek og Borgmester i Gladsaxe Kommune, Trine Græse, skulle han løse en række politiske dilemmaer.

Stemningen er, som altid med Mads Steffensen, hyggelig og afslappet. Panelets deltagere, præsenteret som A-holdet, skulle sætte et par ord på sig selv og deres vej til de politiske ledelsesposter.

Det første dilemma skulle læses højt, men inden da krævede det briller for den kære Steffensen. “Brillerne fulgte med da jeg gik fra P3 til P4”, lød det med et grin og klapsalve fra salen.

Omfartsvej?

Det første dilemma omhandlede en omfartsvej, en dyr vej udenom et naturområde, en billig vej gennem et naturområde eller bare lade lastbilerne køre tværs gennem landsbyen.

“Det er jo altid det store problem i lokalpolitik, at vi skal lave afvejninger på det her område. Vi skal gøre alt hvad vi kan for erhvervslivet, men jeg tænker umiddelbart at den dyre løsning gavner bedst”, lød det fra Simsek.

Johannes Lundsfryd Jensen, Borgmester i Middelfart Kommune, var med på A-holdet, da TV-vært Mads Steffensen vendte dilemmaer med ham, Trine Græse (Gladsaxe Kommune) og Bünyamin Simsek (Aarhus Kommune). Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

“10 millioner er da ikke den dyreste omfartsvej jeg har hørt om”, lød det fra Trine Græse, til store grin i salen. Lundsfryd tog debatten over i tryghed vs. sikkerhed, noget der for ham bestemt ikke er det samme. “Der kan jo være noget mere besparende i at italesætte utrygheden i landsbyen, det giver også noget”, lød det fra Lundsfryd.

Da salen ved klapsalver skulle tage stilling til dilemmaet var der klart størst opbakning til den dyre løsning uden om både byen og naturområdet.

El-løbehjul fremfor løbetur?

En ansat i Vej&Parks søn er lidt buttet og trænger til motion. Mor og far er uenige – skal det være på løbehjul eller ej? Borgmesteren er ikke fan, så han gør alt for at begrænse mulighederne i kommunen.

“Det her er nok hverken første eller sidste gang der er uenighed mellem forældrene, så det handler om kompromiser. Så giv mor ret og sæt klare begrænsninger”, lød det fra Græse.

“Jeg synes altid man skal gå med Borgmesteren”, lød det med et grin fra Lundsfryd, inden han forklarede om den store miljøbelastning, ved el-løbehjul der bliver brugt kort inden de smides væk.

I salen var der splittede holdninger, men med en lille overvægt til at det løbehjul skal holdes langt væk.

Affaldsanlæg – skal det have forlænget levetiden eller lukkes?

For 100 millioner kan en kommune renovere deres affaldsanlæg, så det kan holde yderligere 10 år. Udover de 100 millioner kræver det også en import af affald udefra, hvis altså det skal holdes effektivt.

“Allerede det med at importere affald, altså køre affald for at brænde det, det er jeg imod”, lød det fra Trine Græse, Borgmester i Gladsaxe Kommune.

“Varme i radiatoren og varmt vand i hanen er en selvfølge. Men vi må tænke anderledes. Blandt andet har vi i Aarhus sat gang i at kigge geotermisk i undergrunden for at se om ikke vi kan finde varmt vand der”, lød det fra Bünyamin Simsek, Teknik & Miljø rådmand i Aarhus Kommune.

Må man få slået sin græsplæne af sin gamle ven der arbejder i Vej&Park? Er tonen på de sociale medier for hård? De emner nåede det stærke panel også igennem under kyndig hjælp fra Mads Steffensen.

“Man skal holde en ordentlig tone, det må da være klart. Men tonen er blevet hårdere, og jeg har da også fjernet folk. Men normalt lader jeg dem bare være, for det kan jeg ikke bekymre mig om”, lød det fra Lundsfryd under debatten om tonen på de sociale medier.

http://bit.ly/LethiFredericia
Skal du med? Så klik her, og få foredrag, MAGNUM-is og bobler med i købet.