Kom tilbage til 60-70’ers retrostil på kaffebaren Stationen

0
220
John Thomsen & Berit Thomsen
Ejerne, John Thomsen & Berit Thomsen. foto: sabina mehic, Middelfart AVISEN

Middelfart AVISEN stoppede hos den nye kaffebar i Middelfart, STATIONEN. Indehaverne af kaffebaren havde meget at se til, men fandt tid til en lille samtale om det nye sted.

Det starter som det skal. Man træder ind og mødes straks af den lækre kaffeduft, som enhver kaffebar, skal byde på. Kaffebaren er samtidig varm, og duften af varm kaffe på en kold vinterdag giver en hjemlig følelse. Jeg får personligt en varm velkomst af indehaverne og ægteparret John og Berit Thomsen.

kaffebar stationen
Kaffebar Stationen, Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

De viser mig rundt og fortæller historien bag deres nye flotte kaffebar. Der har været mange ideer bag både interiør, stil og udseende.

“Vi er utrolig glade for “60-70’er retrostilen, og vi har altid haft en drøm om at åbne en kaffebar. Alle vores rum har en form for betydning for, hvordan vores koncept er. For eksempel møblerne, som vi har. Det er gamle tyske møbler, hvor retrostilen fremgår eksplicit. Vi har også mødelokaler, som vi lejer ud på timepris. Og sidst men ikke mindst, så betyder alle elementerne i vores kaffebar meget for os,” fortæller John Thomsen.

Det første mødelokale på kaffebaren. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

Også meningen med at træde ind til duften af kaffe og hygge er noget, som gør indehaverne glade.

”Hygge er godt, og der skal være plads til alle mennesker i vores kaffebar, både ældre, unge, erhvervsfolk, pendlere, studerende, og mødregrupper jamen, der er bare plads til alle,” siger John med venlighed i stemmen og fortsætter:

“Det vil vi selvfølgelig også have plads til. Derfor vi har kaldt vores rum for mødelokaler. Vi har også et bikeroom. Sådan skal det være, og det er vi stolte af.”

Økologisk og bæredygtigt

”Både mig og min hustru går ind for økologi og bæredygtighed. Så vi kan med garanti stå inde for, at alle vores produkter, som vi bruger, er økologiske. Det er godt, for det man indtager skal ikke indeholder alle mulige stoffer”, fortæller John Thomsen

Gennem samtalen med John kan man virkelig mærke den passion, som går igen fra stil til produkter til mødet med mennesker. De lever for det, de laver.

Midt i kaffebaren er der en lille reol med forskellige lækkerier, som sæber, håndklæder, olier og bamser. Og her går det igen, at der ligger et hoved bag.

”Min hustru har længe brugt disse produkter, og vi synes, at det giver god mening, at man også kan købe dem her hos os. Det er gode produkter.”

Munkholm produkter. Økologi og bæredygtighed. foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

Byttebøger på kaffebaren

Et andet fedt element ved kaffebaren, som også er ren DNA er bøgerne. En god bog, en avis – ja dagens læsning og en kop kaffe hænger godt sammen. Der er også allerede mange gæster, som spørger til bogreolen på kaffebaren, og jeg kan heller ikke lade være.

“Vi vil naturligvis fange alt fra små børn til bogelskere med bogreolen, men der er også andre tanker bag,” fortæller John og fortsætter:

kaffebaren stationen
Bogreolen på STATIONEN Kaffebar. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

”Der er plads til børnene også i det område, vi har lavet et lille legested, bøgerne kan man i øvrigt bytte. Vi har kun et krav, at de bøger, man bytter med, skal være på samme niveau. Så hvis man har nogle gode bøger derhjemme, som man tænker, at man ikke vil have mere, og måske gerne vil læse noget nyt, så kom og byt,” siger John Thomsen

Den bedste kaffe på kaffebaren

Afslutningvis afslutter jeg med at få smagt på kaffebarens bedste kaffe. Her laver John Thomsen en rigtig lækker Latte Macchiato, med et lille fint træ på som pynt. Mmmmm, den smager. Tak.

”Alle vores kaffer er gode, men vi kan godt se, at de kaffeprodukter, der trækker flest kunder, er Cafe Latte og Latte Macchiato, men naturligvis også god filter kaffe”, fortæller John Thomse.

Sneen daler let udenfor som kakaodrys på en cappuccino. Tak for kaffe og besøget.

kaffebaren stationen
Latte macchiato. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN