Kom og lyt i klub

0
45

Hvis du kan lide at lytte til klassisk musik og dele dine musikalske oplevelser med andre, er Lytteklubberne på Biblioteket på KulturØen sikkert noget for dig.    

Én gang om måneden i årets første tre måneder inviterer musikbibliotekar Dorte Søndergaard til Lytteklub, hvor det er den klassiske musik, der er på dagsordenen. Og her kan du både blive klogere på værket og komponisten samt dele din egen mening om musikken.

Det skal vi lytte til og tale om i den kommende sæson
Mandag den 27. januar: Rued Langgaards ‘Løvfald’
I årets første Klassiske Lytteklub skal vi lytte til og tale om Rued Langgaards Symfoni nr. 4 ‘Løvfald’. Rued Langgaard (1893-1952) er en komponist med en stor produktion bag sig, men i sin samtid blev han aldrig rigtig anerkendt. Hans værker er kendetegnede ved deres uortodokse stil med store følelser og drama.Mandag den 24. februar: Monteverdis ‘Orfeus’

Monteverdis (1567-1643) opera ‘Orfeus’ betegnes som verdens første rigtige opera-mesterværk. Operaen blev komponeret i 1607 til karnevallet i Mantova og handler om den græske sagnskikkelse Orfeus og hans tur til dødsriget for at befri sin elskede Eurydike. Vi taler om og lytter til operaen.
Mandag den 30. marts: Anton Bruckners ‘Den romantiske’

I marts rundes sæsonen af med den østrigske komponist Anton Bruckners (1824-1896) Symfoni nr. 4 ‘Den romantiske’. Bruckners 4. symfoni er ikke lig hans andre 8 symfonier, idet denne mere minder om landsmanden Haydns og derfor kaldes ‘Den romantiske’.

Sådan foregår det
Lytteklubberne foregår i Tænketanken på KulturØen i Middelfart alle de nævnte datoer kl. 16.30-18.00. Det er gratis at deltage i Lytteklubberne, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.