Biblioteket på KulturØen inviterer til Klassiske Lytteklubber, som her i efteråret har to gange opera samt den østrigske komponist Gustav Mahler på programmet.

Hvis du kan lide at lytte til klassisk musik og dele dine musikalske oplevelser med andre, er Lytteklubberne på Biblioteket på KulturØen sikkert noget for dig. Én gang om måneden i efteråret inviterer musikbibliotekar Dorte Søndergaard til Lytteklub, hvor det er den klassiske musik, der er på dagsordenen. Og her kan du både blive klogere på værket og komponisten samt dele din egen mening om musikken.
 

Det skal vi lytte til og tale om i den kommende sæson
Mandag den 30. september: Anna Netrebko 
I september er det ingen ringere end Anna Netrebko, vor tids største operadiva, der er på programmet i Lytteklubben. Netrebko gæster Danmark her i 2019 og i den anledning skal vi tale om operastjernen, der rummer alt det, man forbinder med operaens verden: Stemmepragt, drama, skønhed og følelser. 
 

Mandag den 28. oktober: ‘Carmen’
Operaen ‘Carmen’ må siges at være én af musikhistoriens mest populære operaer. Den er skrevet af Georges Bizet og opført første gang i Paris i 1875. I efteråret opføres den af det Kgl. Teater i en nutidig og energisk fortolkning. Vi lytter til og taler om storværket.
 

Mandag den 25. november: Gustav Mahler 
I slutningen af november rundes sæsonen af med den østrigske komponist Gustav Mahler og hans 4. symfoni. ‘Altid fremad’ var Mahlers motto, og den dybt ambitiøse komponist levede præcist sådan, indtil stress og et svagt hjerte satte stopper for den 50-årige østrigske naturkraft.


 Sådan foregår det
Lytteklubberne foregår i Tænketanken på KulturØen i Middelfart alle de nævnte datoer kl. 16.30-18.00. Det er gratis at deltage i Lytteklubberne, og det er ikke nødvendigt at tilmelde sig.
 

https://www.fredericiateater.dk/poe/