Jonsén Eftf: Man kommer langt med ærlighed

0
348
Anna Juul & Bent Vinter
Jonsén eftf. foto: sabina mehic, Middelfart AVISEN

Middelfart AVISEN besluttede sig for at tage et smut forbi den hyggelig juvelbutik, Jonsén Eftf. Her taler vi med indehaveren Bent Vinter.

Jonsén etft
Jonsén etft, Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

Når man træder ind i butikken ser man straks mod glasmontrene, hvor smykkerne er. Man kan ikke lade være, for de skinner og sammen med spotlysene bliver man hurtigt fanget i at stirre på varerne. Men de er også smukke.

Bent Vinter har drevet juvelbutikken i 29 år. Familen er oprindeligt fra Sjælland, hvor de havde butik i Birkelund, inden de flyttede til Middelfart. Og butik skulle de også drive i dejlige Middelfart.

”Min kone har en butik lidt længere nede på gågaden; Butik Pigernes, som den hedder. Det med at både mig og min kone har forretning her i byen, gør bare, at alle vores kunder kender os, og når de så går ind til min kones forretning, så kommer mange efterfølgende ind til mig og hilser, og det samme omvendt”, fortæller Bent Vinter og smiler.

Smykker vs hundekiks

Det sjove er, at Bent altid har hundekiks i butikken. Han har et par kunder som kun kommer ind til ham, fordi hundene ved, hvor de gode sager er. Det er en lille sjov historie, som vi er nødt til at høre mere om.

”Man ved ikke, hvem der er den hurtigste – om det er kunden eller hunden. Specielt en hund løber altid over til mig, for den ved, at jeg har hundekiks på mig hele tiden. Det sjove er, at hundene ved hvilken forretning, de sidst har været inde i,” fortæller Bent Vinter og giner efterfølgende.

Men det er nu ikke kun hundekiksen, som er populær hos Bent Vinter, alle smykkerne som der er i butikken, er faktisk nogle han selv fremstiller.

”Vi har modesmykker, der er gulv og sølv, jeg nørder brillanter, massevis af ure. Vi laver specialsmykker, hvor jeg laver alle smykkerne selv bagved i forretningen. Jeg har mit eget værksted”, fortæller Bent Vinter.

Bent og datteren Anna viser smykkerne frem, som Bent Vinter nørder rigtig meget med, som han kalder det.

Jonsén etft
Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

Med ærlighed kommer du længst

Tilbage til min intro, hvor øjet fanges af de glimtende skønheder. Bent Vinter fortæller, at de i butikken går meget op i, hvordan de forskellige smykker og ure skal præsenteres overfor kunderne, og hvad der lægges mest vægt på i butikken. Det skal ske godt ud.

”Jeg har altid sagt til mig selv: med ærlighed kommer man længst med. Alle vores kunder, som kommer i butikken bliver behandlet, som jeg vil behandles, når jeg kommer ind i en forretning. Derudover skal man som detaildrivende være ordentlig, være en del af bylivet og hverdagen. Det betyder meget i Middelfart og i nutidens samfund”, fortæller Bent Vinter

Travlheden melder sig og der er kunder i butikken, så jeg smutter igen, og takker for synet, samtaler og besøget.