Hjerteforeningen efterlyser instruktører

0
70
Foto: Hjerteforeningen

Flere og flere danskere vil gerne lære at redde liv, men Hjerteforeningen mangler instruktører i Middelfart og omegn til at undervise på de gratis kurser

Hjerteforeningen har oplevet stor interesse for at lære at redde liv gennem foreningens Hjerteredderkurser – 30 minutters introkursus i genoplivning. Knap 30.000 danskere har allerede gennemført et kursus, og der er fortsat stor efterspørgsel på at få instruktører ud og undervise. Men Hjerteforeningen mangler instruktører til at dække den store efterspørgsel på de gratis introduktionskurser i Middelfart Kommune.

  • Vi får henvendelser fra mange danskere, der gerne vil lære at redde liv. Jeg håber, at der i Middelfart er en eller flere engagerede personer, der har lyst til at deltage på den gratis uddannelse som instruktør, så vi inden længe kan tilbyde undervisning i genoplivning til flere af de mange interesserede, siger projektleder Rikke Primdahl fra Hjerteforeningen og fortsætter:
  • Som frivillig instruktør får du en vigtig rolle, hvor du er med til at hjælpe Hjerteforeningen med at redde liv. Du får via instruktøruddannelsen også ny viden og erfaring med at undervise, som kan anvendes i mange sammenhænge, siger Rikke Primdahl.

Uddannelsen

Du bliver en del af Hjerteforeningens hold af instruktører, der underviser danskerne i 30 minutters introduktionskurser i genoplivning. Hjerteforeningen hjælper med at finde og samle deltagerne til de korte kurser.

Instruktøruddannelsen løber over to dage og finder sted i Middelfart d. 13.-14. april. Læs mere om tid og sted og meld dig til på hjerteforeningen.dk/givliv/ på menupunktet ”Bliv instruktør”.

Hjerteforeningen og Dansk Råd for Genoplivning står bag kurserne. Kurserne og instruktøruddannelsen er støttet økonomisk af Østifterne.

Yderligere info

Hør mere om instruktøruddannelsen på telefon 28 57 14 89 eller mail: givliv@hjerteforeningen.dk

FAKTA

Hvert år rammes ca. 4.000 danskere af hjertestop. Bliver du ramt af hjertestop, er din chance for at overleve afhængig af, om et menneske omkring dig griber ind, ringer 1-1-2 og yder genoplivning. Hvis der ikke er nogen vidner, der træder til, før ambulancen når frem, overlever 1 ud af 30. Hvis et vidne træder til og yder genoplivning, overlever 1 ud af 8.