Hjælp os med at forsvare Danmarks fredninger

0
123
Foto: Matthias Niels Runge Madsen

Den seneste tids politiske angreb på fredninger i Danmark får nu Danmarks Naturfredningsforening og flere lokale ildsjæle til at lave fredningsevents i hele landet.    

Søndag den 20. januar inviterer Danmarks Naturfredningsforening i samarbejde med lokale ildsjæle overalt i landet til at mødes i fredede naturområder. 

Anledningen er, at Folketinget den 24. januar skal behandle et forslag fra Dansk Folkeparti om at fratage Danmarks Naturfredningsforening retten til at foreslå fredninger. 

Beslutningsforslaget er et af flere politiske angreb på fredet natur, der har været i løbet af de seneste år. 

– Det er enormt vigtigt, at befolkningen tager med ud i de fredede naturområder og viser, at de elsker deres natur. På den måde kan vi vise, at befolkningen ikke ønsker at beskyttelsen af naturen forringes i Danmark og forhåbentligt forsvare naturen mod lignende angreb i fremtiden, siger præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding. 

Deltag i et fredningsevent 

Regeringen, med miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen i spidsen, meldte kort før jul ud, at den ikke ønsker at støtte Dansk Folkepartis forslag.

 – Det glæder os rigtig meget, at regeringen ikke vil støtte forslaget om at fratage Danmarks Naturfredningsforening retten til at foreslå naturen fredet. Fredninger er den stærkeste naturbeskyttelse, vi har, og derfor er det vigtigt, at vi bevarer naturens stemme i fredningssystemet, siger Maria Reumert Gjerding. 

Vis din støtte til naturen søndag den 20. januar Søndag den 20. januar løber over 20 fredningsevents af stablen rundt om i landet. Det sker bl.a. i Botanisk Have i Aarhus, på Assistens Kirkegård i København, Flommen i Sorø, Hammer Bakker i Aalborg og Sjelborg Hede i Esbjerg.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here